Samsun’da istifa etmeyen sendika lideri akına uğradı

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
Türk Eğitim-Sen Samsun Şube Lideri Levent Kuruoğlu, kongrenin yapılacağı 14 Kasım tarihinde 23 Nisan Ortaokulu’nun bahçesinde kalabalık bir kümenin saldırısına uğradı.

MHP’nin birinci idaresi ile politik ayrılık yaşadığı için istifa etmesi tarafında baskı yapıldığı ileri sürülen Kuruoğlu, darp edilerek yaralandı. Olay daha sonrası kongre, bir hafta daha sonraya ertelendi.

Kuruoğlu yaptığı açıklamada şu tabirleri kullandı:

“2003 yılında işyeri temsilcisi olarak başladığım, İlçe Lideri, Şube Lider Yardımcısı, Şube Lideri, Genel Merkez Disiplin Heyeti Lideri olarak biroldukça kademesinde bakılırsav yaptığım Türk Eğitim Sen’in son periyotta hâkim politik tutumun tesiriyle alın teri davasından uzaklaştığı imajı, üyelerimizin birçoğunda reaksiyona sebep olmuştur. Vakit ortasında ise politik iklimin etkisiyle şubeleri dizayn etmek üzere çalışmalar yapılmaya başlanmıştır.

DİZAYN ETME GAYRETİ

Bu süreç, hayatları boyunca kendi kabiliyetleri ve üye takdiri ile seçim kazanamayacak kümelerin, fitneyle öbür yapılardan takviye alarak sendika yöneticisi olma heveslerini kabartmıştır. Türk Eğitim Sen Samsun 1 Nolu şubenin 7. Olağan kongresi öncesinde seçilecek şube lideri ve idare konseyi üyelerinin dizayn edilme uğraşları, şubemizin üyeleri içinde gerginliğe sebep olmuştur. Baskıların artması üzerine 13 Kasım 2021 tarihinde, Samsun 1 Nolu Şubenin 137 şube delegesinin 100’ü kongreye gelmeme sonucunı idareye bildirmiş ve kongrenin bir hafta daha sonraya bırakılması düşünülmüştür.

LİNÇ ETMEYE YÖNELİK TAARRUZ

Fakat 14 Kasım günü kanunen seçimlerin yapılması ya da ertelenmesi için kâfi delege sayısının olup olmadığının seçim heyeti ve yöneticilerle tespiti gerekmektedir. Bu niçinle kongrenin yapılacağı İlkadım 23 Nisan Ortaokulu’na Şube Sekreterimiz İrfan AY ile gittiğimizde epeyce büyük kısmı üyemiz olmayan fazlaca sayıda kişinin linç etmeye yönelik saldırısına uğradım.

Şiddet olaylarına karşın kongre salonuna girerek, resmi süreçleri başlattık. Seçim Konseyi bizim dışımızda salona hiç bir delegenin gelmediğinin tespitini yaparak kongreyi 21 Kasım 2021 tarihine ertelemiştir.

BAŞKANLIKTAN VE ÜYELİKTEN İSTİFA EDİYORUM