Saraybosna Sinema Şenliği’nin onur konuğu müzikçi Bono Vox oldu

Hatiram

New member
Rock kümesi U2’nun solisti olarak tanınan İrlandalı müzikçi Bono Vox, Bosna Hersek’te bu yıl 27’ncisi düzenlenen Saraybosna Sinema Şenliği’nin (SFF) onur konuğu oldu. Müzisyen, şenlik kapsamında verilen “Saraybosna’nın Kalbi” ödülünün bu yılki sahibi Alman direktör Wim Wenders ile birlikte, başşehir Saraybosna’da bulunan Ulusal Tiyatro binası önündeki kırmızı halıda uzunluk gösterdi.

Vox, burada yaptığı açıklamada, U2’nun 23 Eylül 1997’de Saraybosna’da konser verdiğini hatırlatarak, “O konser benim için iki cümleye sığdırabileceklerimden hayli daha fazlası. yine burada bulunmaktan büyük memnunluk duyuyorum. Geçen yıl da gelmeye çalıştım fakat malum niçinlerden ötürü gelemedim” dedi.

Direktör Wim Wenders ise 2000’de çektiği ve Berlin Sinema Şenliği’nde Gümüş Ayı kazanan “The Million Dollar Otel” sinemasının, bugün SFF kapsamında özel gösterimi yapılacak onarımlı halinin, birinci halinden daha hoş olduğunu belirtti.

BU YILKİ ŞENLİKTE 47 SİNEMA YARIŞIYOR

Bu yıl 27’nci sefer düzenlenen SFF’de, “Saraybosna’nın Kalbi” isimli şenlik mükafatlarını almak için 4 kategoride toplam 47 sinema yarışıyor. Uzun metrajlı sinema kategorisinde 9, kısa sinema kategorisinde 10, belgesel sinema kategorisinde 16 ve öğrenci sinemaları kategorisinde 12 sinema yer alırken; 18 sinemanın dünya prömiyeri, 3 sinemanın memleketler arası, 1 sinemanın Avrupa, 24 sinemanın bölgesel ve 1 sinemanın de Bosna Hersek prömiyeri gerçekleştirilecek. (AA)