Sarıgül’den reaksiyon: “Meleklere dokunmak büyük günahtır”

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Lideri Mustafa Sarıgül, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, bayana şiddet ve çocuk istismarı ile ilgili konuştu.

Sarıgül, “Bugün bir baba olarak, ahlak ve sevgi sembolü bir milletin sade vatandaşı olarak, evladımız, can kesimlerimiz, istikbalimiz, minik meleklerimize söylerken bile acı çekiyoruz. Yapılan nahoş fiiller için nefretimi beyan ediyorum. Biz, bayana şiddeti nasıl önleriz diye gece gündüz çalışırken, artık de çocuk istismarı bizi yaraladı. Bu işin siyasi tarafı yoktur, partisi yoktur. Bu bir insanlık hatasıdır. Bu meleklere dokunmak, en büyük günahtır. Gelin el birliği ile deva arayalım. Bir tahlil bulalım. Yoksa hiç kimse bu memlekette ‘insanım’ diye dolaşmasın. Ben TDP başkanı olarak, Allah korkusu olan bir kul olarak, insan sevgisi ile içi dolu Mustafa Sarıgül olarak, yemin ediyorum; bayana şiddeti, çocuk istismarını önlemezsek buna bir tahlil bulamazsak iktidar da siyaset de bana haram olsun” dedi.

Sarıgül, atanamayan öğretmenlerin de içlerini acıttığını belirterek, “Gittiğim marketlerde bir epey genç öğretmenin markette paket taşıdığını ya da kasada oturduğunu görüyorum. İçim parçalanıyor. Evlatlarımızı yetiştirsin diye, yükselen yeni jenerasyonu omuzlarına alsın diye okuttuğumuz öğretmenlerimiz, markette paket taşıyor. Bu tertibe de, benim aziz milletimi bu hale getirenlere de yazıklar olsun. Ben TDP önderi olarak, burada öğretmenlere kelam veriyorum; iktidarımızın birinci 100’üncü gününde atanamayan bir tek öğretmen kalmayacak” sözlerini kullandı.