Sedat Peker yeni paylaşım yapacak mı? Avukatı Ersan Barkın canlı yayında konuştu

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
Organize kabahat örgütü kurduğu sebebi öne sürülerek hakkında yakalama sonucu bulunan ve şu an Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) yaşayan Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkın, Halk TV’de yayımlanan “Kayda Geçsin” programında sorulara karşılık verdi.

Barkın, “Sedat Peker’in can güvenliğinden korku duyan bir şahısım. Kendisi ile her gün görüşürüm” diye konuştu.

Peker’in bir pasaportu olmadığı için rastgele bir ülkenin elçiliğine giderek kendini tanıtamayacağını ve öteki ülkeye iltica etmesinin sıkıntı olduğu söyleyen Barkın, Birleşik Arap Emirlikleri geleneklerinde kendilerine sığınan bir kişinin iade edilmemesi olduğunu hatırlattı lakin bunun bir data olamayacağını belirtti.

Barkın son vakit içinderda Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri içindeki yakınlaşmadan hem yurttaş olarak tıpkı vakitte müvekkili açısından tasa duyduğunu da kelamlarına ekledi. Barkın’ın aktardığına bakılırsa Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye içinde bir iade muahedesi da bulunmuyor.

SON DURUMUNU ANLATTI

Barkın ‘tehdit alıp almadığı ‘sorusuna “Sedat Peker bir kamikaze tweeti mi atacak bunu bilmiyorum. Dokümanlarını nerede saklıyor? Onu da bilmiyorum. O yüzden de tehdit almıyorum” dedi. Barkın, Sedat Peker’in Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki son durumunu da anlattı.

PAYLAŞIM YAPACAK MI?

Barkın “Seçimden 2 ay evvel paylaşım yapacağını söylemiş oldu? Sizce ne yapacak?” sorusuna şu karşılığı verdi:

“Bana sorarsanız hem yurttaşlar ve basın mensupları ve siyasi partiler kendi sorumluluklarını yerine getirmeli. Samimiyetle cevap veriyorum. Bilmiyorum. İmasından bile edinmiş değil. Kafkas geleneğinden bahseden bir kişinin yapacağının kestirilemeyeceğini biliyorum. Kendisi bakıyor ve tebessüm ediyor.”

Sedat Peker’in sözcüsü olmadığını söyleyen Barkın “Sedat Peker’in bir sözcüye gereksinimi olabileceğini bir sözcü ile çalışabileceğini düşünmüyorum. Bir danışmanı bir basın danışmanı olmayacağı üzere… Sedat Peker danışmaz. Düşünür dinler. Ne karar verir bilmezsiniz siz. Uygulayınca görürsünüz” diye konuştu.

Barkın, Sedat Peker’in kabahat örgütü başkanı olmadığını savunarak şöyleki konuştu:

“Adli sicil evrakında bir hata yok. İsimli sicil arşivinde kaydı var. Kelebek operasyonunda bir mahkumiyeti var tabi. şahsi dataların korunmasında bile memleketler arası hukuk dijital bilgide unutulma hakkını tanıyor. Her biçimde bir insanın on küsur yıl evvel aldığı ve bana sorarsanız Ergenekon davalarının öncülüdür kelebek operasyonu, net bir FETÖ tesiri vardır. Oradan bir mahkumiyeti var lakin isimli sicil kağıdında bugün bir mahkumiyeti yok. İsimli sicil arşivinde bir mahkumiyeti var. Ancak bu mahkumiyeti onu ömür uzunluğu cürüm örgütü önderi olarak tanımlayabilir mi bilmiyorum.

Mehmet Ağar hakkında da birebir münasebet ile verilmiş bir mahkumiyet var. Ben epey yakışıksız bulurum fakat siz Mehmet Ağar ile ilgili bir cümle kurarken her vakit çete başkanı falan diyor musunuz?

Siz Sedat Peker’in ortaya koyduklarına destek bir siyaset üretiyorsunuz, birinci kere yıllar daha sonra onun ifşaları ile cumhuriyet savcılıklarına şikayet dilekçeleri veriyorsunuz. Diyorsunuz ki kabahat örgütü başkanı Sedat Peker’in argümanlarını savcılığı taşıdık. Bence taşımayın. Zira hiç bir cürüm örgütü önderi savlarının ciddiye alınmasına değmez. Hala cürüm örgütü önderi vasfını taşıyorsa ne benim avukatlık yapmam, mafya avukatı da olmam. Hata işleyen her kişi cürüm örgütü önderi değil.”