Sedat Peker’in ‘kayıp silahlar’ iddiası! CHP’li Öztunç gerçeği deklare etti

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
15 Temmuz daha sonrasında kayıt dışı silahların dağıtılmaya devam ettiği ve envantere kayıtlı olduğu argümanında bulunan Organize hata örgütü başkanı Sedat Peker, hususla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu suçladı. Peker’in, ‘Süleyman Soylu 15 Temmuz’dan daha sonra silah dağıttı’ argümanında ismini verdiği Ahmet Onay ise adresi doğruladı ve “Adı geçen şahıslarla kilise yakınlarına gittim. Ne alıp verdiklerini görmedim” açıklaması yaptı.

Halk TV’de Can Coşkun’un programına bağlanan CHP Genel Lider Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, dikkat çeken şu değerlendirmeleri yaptı:

‘PEKER’İN BUGÜNE KADAR SÖYLEDİKLERİ YANLIŞSIZ ÇIKTI’

“Şüphesiz ki bir cürüm örgütünün önderi bir ekip argümanlarda bulunuyor. Bir cürüm örgütü başkanının söylemiş olduklerini ‘kesinlikle doğrudur’ diye ele almak yanlış olur ancak bugüne kadar söylemiş olduği bir fazlaca şey yanlışsız çıkınca, bu savın doğruluğunu da ister istemez düşünüyoruz. Kendisi söylüyor, akabinde diğer şahitler çıkıyor ancak öteki bir gerçek var. Bu hata örgütü başkanı söylemedilk evvel aslına bakarsanız Cumhuriyet Halk Partili milletvekilleri bu tezleri lisana getirmişti.

“KAYIT DIŞI SİLAH DAĞITILDI MI?”

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, 23 Ocak 2019 tarihinde TBMM’ye bir soru önergesi vermiş. Diyor ki; ‘Bazı silahların kayıt dışı bir biçimde 15 Temmuz gecesi ve daha sonrası vatandaşlara dağıtıldığı istikametinde argümanlar var. ‘Bunlar gerçek mudur?’ diye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya soruyor. Soylu da karşılık veriyor: ‘Bu mümkün değil. Emniyetin kayıtlarında hangi türk silahın var olduğu mevcuttur’ diyor. Yani karşılıkta geçiştirmiştir Soylu.

“SİLAHI ANKARA EMNİYETİ’NİN ÖNÜNDEN ALDIM” SÖZÜ

2017’de Ankara’nın Çubuk ilçesinde bir traktör hengamesi yaşanıyor. Trafikte giderken bir traktör niçiniyle hengame yaşanıyor. Birisi çekiyor ötekini vuruyor, öldürüyor. daha sonra sözler alınıyor. Vurup öldüren şahıs, ‘Ben bu silahı 15 Temmuz gecesi Ankara Emniyeti’nin önünden aldım’ diyor. Kayıtlara bu biçimde geçiyor, söz bu biçimde veriliyor. O periyoda hem gazete haberleri var tıpkı vakitte bahse ait mahkeme tutanakları var.

TBMM’DE SORDU: BU SİLAHLAR NEREDE?

Gamze Taşçıer de bu tabir üzerine bu silahların peşine düşüyor. Daha evvel CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, birebir soruları sormuş, sayılar vermiş ve TBMM’ye sunduğu soru önergesiyle ‘Bu silahlar nerede?’ demiş. aslına bakarsanız kayıp silahlarla argümanlar vardı konuşuluyordu. Vakit zaman TBMM’nin ve kamuoyunun gündemine geliyordu.

“DEVLET KAÇAK SİLAH VERİR Mİ VATANDAŞINA?”

Artık kabahat örgütü önderi yaptığı açıklamada, ‘Bu silahlar su tarihte, şurada, filanca şahıs tarafınca filanca şahsa teslim edildi’ diyor. Bunlar fazlaca önemli tezler. Bu argümanların kesinlikle araştırılması gerekiyor. Bu silahların peşine devletin düşmesi gerekiyor. Devlette kaçak silah olur mu? Devlet kaçak silah verir mi vatandaşına? Dünyanın hangi ülkesinde bu biçimde bir şey var?

“KOMİSYON KURALIM”

Benim sorumluluk anlayışım gereği yanlış olur, ‘Ben peşinen bu doğrudur’ demiyorum. Fakat bir sav var. Bu savları gelin daima birlikte araştıralım. Nasıl araştıracağız? TBMM bir komite kuracağız. İster araştırma, ister soruşturma bir komite kurulması gerekiyor. Bu tez ve öbür savlar; siyaset, hükümet, mafya… Bu argümanların tamamı araştırılıp, tıpkı geçmişteki Susurluk Kurulu’nda olduğu üzere şeffaflıkla ortaya çıkarılması gerekiyor. Şayet sayın Soylu ve hükümet kendine güveniyorsa, ‘Biz bu biçimde işler yapmadık’ diyorsa, çabucak gelsinler kurulu kuralım. Kendileri versinler önergeyi. Biz daha evvel verdik reddettiler. niye korkuyorlar? Niçin çekiniyorlar? Çok önemli savlardır; bu savlar demokrasiyi yaralar, zedeler. Bu tezlerin milyonda biri doğruysa epeyce vahim.