Sena Şener: Bu müzik arasındakilerle kapanan yaranın daha sonradan gelen merhemine isyanı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Alternatif Rock’ın genç isimlerinden Sena Şener, müzikleriyle isminden kelam ettirmeye devam ediyor. Genç sanatçı, Pasaj Müzik etiketiyle 7 Ocak’ta yayınlanan ”Çok Geç Kaldın” isimli tekli müziğine ait olarak açıklamalarda bulundu.

Bikahvebikeyif mecmuasının 50’inci sayısında İmge Balık İncesoy’un sorularını yanıtlayan Şener, yeni müziğini, ”Bu müzik arasındakilerle kapanan yaranın epeyce daha sonradan gelen merhemine isyanı” kelamlarıyla tanımladı.

”KENDİME BİRAZ GEÇ KALDIM”

Yeni müziğiyle ilgili olarak sorulan bir soru üzerine ”Kendime biraz geç kaldım” değerlendirmesinde bulunan Şener, şunları söylemiş oldu:

Kendime biraz geç kaldım. Bu da etrafımdaki insanların kendilerine niye geç kaldıklarını manalandırıp onlarla empati kurmaya geç kaldığımdandı. Kurtulmak diye bir şey yok, telafi etmek için bir orman yeniden yeşerene kadar beklemek lazım birtakım şeyleri. Lakin öğrenmek ve seni tutsaklaştıran şeylerden kurtulmak, insanı yeterli hissettiriyor.”

”BU MÜZİK İÇİNDEKİLERLE KAPANAN YARANIN ÇOK daha sonraDAN GELEN MERHEMİNE İSYANI”

23 yaşındaki sanatçı, açıklamalarına şöyle devam etti:

”Hayatta hayallerinize ve amaçlarınıza her vakit verilecek bir baht vardır. Lakin bence duygusal birçok şeyin vakitlice olması gerekir. Zira sizin görmediğiniz ve önemsediğiniz anlar, karşıda harika bir eksiklik yaratabilir. En berbatı de beklenen ve alınamayan sevgi. O tren kaçtı mı lakin durduğu istasyona yetişirsiniz ve varılacak yere fazlacatan gelinmiştir. Bu müzik arasındakilerle kapanan yaranın epey daha sonradan gelen merhemine isyanı; orman kül olduktan daha sonra gelen yağmura: ”Artık ne fark eder? Olanlar oldu” diyorum.”

”EN BÜYÜK DÜŞMANIM KENDİM”

omurundaki en büyük düşmanın kendisi olduğunu tabir eden Şener, hayli düşünen bir yapıya sahip olduğunu vurgulayarak, ”Kendimle aram pek yeterli değil. hayatımdaki en büyük düşmanım kendim diyebilirim. Gereksiz yere hayli düşünen bir üretim var. Savaşıp orta yolu bulmanın imkansız olduğunu bilsem de beyhude bir savaş ortasındayım daima. Aslında ruhum pervasız ancak beynim ona ahenk sağlamak için fazla meşgul oluyor. İkisi içinde sıkışık bir biçimdeyim genelde.” diye konuştu

”MÜZİSYEN OLMASAYDIM MUHARRİR OLABİLİRDİM”

Kendisine yöneltilen ”Müzisyen olmasaydınız hangi meslek kümesinde yer almak isterdiniz?” sorusuna ”Yazar olabilirdim” formunda karşılık veren Şener, şunları söylemiş oldu:

”Müzisyen olmasaydım müellif olabilirdim. Rastgele yolların yan yana gelmesiyle manalı bir bütün oluşuyor ve onları düzenleyiş formunuza göre insanlara bir mana tabir etmekten öte, onları hislendirebiliyorsunuz. Bu epeyce heyecan verici. Müzik yazmak bu olayın biraz daha kapsamlısı aslında ”