Serenay Sarıkaya’dan Emniyet’e teşekkür, bayanlara davet

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Ünlü oyuncu Serenay Sarıkaya, perşembe günü aracına tekmeli taarruzda bulunan takıntılı hayranından şikayetçi olmuştu. Hücumda bulunan kişinin Serena’ya takıntılı olduğu ve daima adım adım takip edip, taciz ettiği öne sürüldü. Ünlü oyuncu olayın iç yüzünü Instagram hesabından anlattı. Emniyet Genel Müdürlüğü’ne teşekkür eden Serenay, bayanlara da ‘KADES’i kesinlikle indirin!’ davetinde bulundu.

‘KADES’İ İNDİRİN!’

Serenay Sarıkaya, yaşanan üzücü olayın akabinde harekete geçti. Sarıkaya, toplumsal medya hesabından, kendisine yardımcı olan komiserlere teşekkür ederek, her bayanın KADES uygulamasını kullanımı gerektiğini belirtti.

Sarıkaya paylaşımında şu tabirlere yer verdi:

“Herkese merhaba, son günlerde basına da yansıyan ve geçtiğimiz birkaç aylık mühlet boyunca bana, iş arkadaşlarıma, yakın etrafıma ziyan verme eğiliminde olan, endişe dolu anlar yaşatan, tehdit eden ve ruhsal baskı yaratan şahısla ilgili emniyet teşkilatımızın olaya müdahale etmesi ve mevzuyu isimli ünitelere taşıması kararı mahkeme tarafınca bir karara varıldı. Bu müddet zarfında kendimi ne kadar çaresiz hissettiğimi, etrafımdaki sevdiğim insanları koruyamadığım duygusu ile ne kadar kahrolduğumu sizlere tanım etmem mümkün değil. Çok fakat hayli üzgünüm…

Bu ve gibisi birçok öyküleri her gün bir sürü bayanın yaşadığını bilmenin verdiği sorumluluk ile bu iletisi paylaşmak istedim. İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı, Aile İçi ve Bayana Şiddet Uğraş Ünitelerinden Komiser Nurdan Hanım, Komiser Betül Hanım, Komiser Züleyha Hanım ve takımlarına bu süreci harikulade bir hassasiyetle yürütüp ben ve benim üzere bayanların yalnız olmadıklarını hatırlattıkları için teşekkür ederim. Onlar üzere kuvvetli polis bayanların varlığını bilmek açıkçası içimi bir nebze daha rahatlattı.

Nurdan Hanım bir de ‘KADES’ uygulamasından bahsetti. Tüm bayanların telefonunda KESİNLİKLE olması gereken bu uygulama; direkt yakınınızda olan ilgili üniteleri haberdar ediyor ve daha süratli müdahaleyi mümkün kılıyor. Lütfen yükleyin… Dilerim yazdıklarım faydalı olabilir. Sevgiyle kalın…”