‘Sevim koş, katil geldi’ye veda… Uğurtan Sayıner ömrünü kaybetti

Bilgin

Global Mod
Global Mod
90’lı yılların kült dizisi ‘Bizimkiler’de ‘Sevim koş!’ repliğiyle hatırlanan ‘Cemil’ karakterini oynayan Uğurtan Sayıner‘in hayatını yitirdi öğrenildi.

Bizimkiler dizisinde ‘Galip’i oynayan Mehmet Gülerbaşlı, Uğur Sayıner’in vefat haberini Instagram hesabında duyurdu.

Gülerbaşlı paylaşımında, “Dostum, arkadaşım Uğurtan Sayıner’i kaybettik. Işıklar ortasında uyusun” notunu ekledi.

77 yaşındaki Uğurtan Sayıner’in eşi Sevim Hanım’dan boşanmıştı ve İzmir’de yalnız yaşıyordu. Hande ve Tansu iki çocuğu bulunuyordu.

GEÇEN YIL HASTANEYE KALDIRILMIŞTI

Yaşlılığa bağlı hastalıkları niçiniyle 6 Ağustos 2020 günü durumu ağırlana Uğurtan Sayıner, sanatçı dostlarının yaptığı davet üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafınca Eşrefpaşa Hastanesi’nde tedavi edilmişti.

Uğurtan Sayıner, 2016 yılında katıldığı bir televizyon programında duygusal anlar hayatıştı. O programda Bizimkiler setini hayli özlediğini belirten usta oyuncu, şunları söylemişti:

“Sette epey eğleniyorduk. Orası bir aileydi. en çok Ercan’la eğlenirdim. O benim kadim dostum. birlikte tiyatro yaptık. Bizimkiler’de herkes kendinden bir şey buldu. Her apartmanda bir tane kapıcı Cafer var. Sanırım Cemil ile benzeri taraflarımız oldu. Ben hiç içki içmezdim, bir süre daha sonra içki içer oldum.”

UĞURTAN SAbir dahaR KİMDİR?

1944 yılında Samsun’da dünyaya geldi.

Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde tamamladı.

1962 yılında tiyatro oyunculuğuna başladı. İttihat ve Terakki Tiyatrosu, TÖS Tiyatrosu, Arena Tiyatrosu, Gen-Ar Tiyatrosu, Üç Maymun Kabare, Ercan Yazgan-Bülent Kayabaş Tiyatro Topluluğu’nda oyunculuk yaptı.

Birinci kamera önü oyunculuk tecrübesini 1979 yılında ‘İstanbul 1979’ sinema sinemasında rol alarak yaşadı.

1989-2002 yılları içinde ‘Bizimkiler’ dizisinde ‘Cemil’ karakteriyle hafızalarda yer edindi.

İzmit’te yaşadığı sırada 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi’ne yakalandı ve meskeni hasar gördü.

Bir periyot bir kafe-bar işletmeciliği yaptı. 2009 yılında İzmir’e yerleşti.

2015 yılında alkol tedavisi gördü.

UĞURTAN SAbir dahaR DİZİLER

1986 – Perihan Abla
1989-2002- Bizimkiler (Cemil)
1989 – El Kızı
1990 – Bir Milyara Bir Çocuk
1993 – Yazlıkçılar (Kerim)
1995 – Oğlum Adam Olacak
2004 – Türkü Sineması
2005 – Beşinci Boyut (Fikret)
2005 – Sevda Zirvesi (Mığır)
2007 – Hakkını Helal Et (Sarkis)
2009 – Kollama 2. Dönem (Haham)

UĞURTAN SAbir dahaR SİNEMALARI

1979 – İstanbul 1979
1987 – Biri ve Öbürleri (Kemal)
2001 – hiç biryerde (Resepsiyonist)
2004 – Bitirimler
2004 – Falımda Bir Kız Var (Barmen)
2005 – Bir Kurşun İkimize Kâfi
2006 – Kızarmış Ekmek Demli Çay (Akbaba)
2007 – İki Koca Adam
2008 – Herakles – Heykelin Sırrı (Osman Çavuş)
2008 – Yağmurdan daha sonra (Vladikov)
2011 – Kabaktan mı Dudaktan mı? (Fazlı’nın Babası)
2015 – Avanak Dedektör
2016 – Küçük Esnaf