Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca: Gripte de tıpkı sayıda vatandaşımızı kaybediyoruz

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iştirakiyle gerçekleştirilen, Çotanak Spor Kompleksi, Aksu Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Doğalgaz Dağıtım Sınırı Altyapı Projesi ile üretimi tamamlanan başka projelerin toplu açılış merasiminde konuştu.

Koronavirüs salgınının son durumuyla ilgili konuşan Koca, salgının birinci gününden bugüne yerinde kararlar alan bir irade ortaya konulduğunu öne sürüp “Kısıtlamaların en makul müddette kaldırıldığı ülkeyiz. Temel şahsi korunma önlemleri ve aşı haricinde tüm kısıtlamaları kaldırdık. Hastalığın tesirini azalttığını görünce karantina müddetleri ve tarama testleri dahil uygulamalarımızı güncelledik. Gelişmiş olduğu sav edilen ülkeler sıhhat hizmetlerinin verilmesinde bizim epey gerimizde kaldıkları üzere kısıtlama ve önlemlerin kaldırılmasında da bizi izlediler. Bugün tüm ülkeler, tüm salgın kurallarını nasıl kaldıracaklarını tartışıyor ve karar almaya çalışıyor, halbuki biz sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bunları tam vaktinde ve vatandaşımızı yormadan, yıpratmadan, herkestilk evvel hayata geçirdik. Salgın geri dönmemek üzere gündemimizden çıkıyor. Tüm dünyayı çepeçevre saran kurallar manzumesi artık tarih oluyor. Bu olağan olarak önlemsiz hareket edeceğimiz manasına gelmez. artık önlem şahsi” dedi.

Koca, günlük 100 bin dayanan koronavirüs olay sayıları için de “Artan hadise sayılarının sizi ürkütmemesini Sıhhat Bakanınız olarak en yüksek sesle söylüyorum; kaygı etmeyiniz, hastalık eski günlerindeki gücünde değil. Grip olan vatandaşlarımızın sayısını günlük olarak ilan etsek misal görüntülerle karşılaşacağız. Gripten kaybettiğimiz vatandaşlarımızın sayısını günlük olarak açıklasak salgından farklı olmadığını goreceğiz. Müsterih olunuz, en berbat günler geride kaldı” açıklaması yaptı.

Sıhhat Bakanlığı tarafınca paylaşılan günlük koronavirüs tablosuna göre, 28 Ocak 2022 günü 93 bin 586 olaya rastlandı. Açıklamada ayrıyeten 210 yurttaşın da koronavirüs kaynaklı olarak hayatını kaybettiği açıklandı.