‘Solcu hocaları gönderdim’ demişti: Destici’nin başdanışmanlığına getirildi

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
Büyük Birlik Partisi (BBP) İrtibat ve Medya Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Lider Başdanışmanı ve Yüksek Müracaat Şurası üyeliğine Munzur Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ’un atandığı açıklandı.

Atamanın BBP Genel Lideri Mustafa Destici’nin tensipleriyle yapıldığı söz edildi.

“SOLCULARI GÖNDERDİM”

Boztuğ, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Durmuş Boztuğ, 2012 yılında Tunceli’nin Pertek İlçesi’nde bir açılışta yaptığı konuşmada, üniversitede solcu öğretim bakılırsavlilerinin gönderdiğini açıkça lisana getirmişti. Boztuğ, üniversiteye daha evvel diğer üniversitelerden getirilen ve 40-B kapsamında bakılırsav yapan öğretim bakılırsavlilerinin bakılırsav mühletleri bitimde bakılırsav müddetlerini uzatmadan gönderildiklerini söylemiş ve “Ortak yaşama, ortak yaşama külçeşidini geliştiremediler. Dediler ki ‘burası Dersim, burada herkes solcu, burada herkes Dersim Alevisi, Kürt, herkes bizim üzere olsun’. ’Hayır’ dedim. Burası Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir üniversitesi burada herkes olacak, siz olmayacaksınız. Biz bunu evel Allah’ın müsaadesiyle maddelerin kanunların bize verdiği yetkiyle bu beraberliğimizi kardeşliğimizi daha da geliştireceğiz” demişti.