Son dakika: Kılıçdaroğlu’ndan, Bilal Erdoğan’a: Sen kimsin?

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis küme toplantısında gündeme ait açıklamalarda bulundu.

Merkez Bankası Lideri Şahap Kavcıoğlu’na ziyareti hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin düzgün yönetilmediğini biliyorsunuz. Kağıt toplayan da manav da kasap da biliyor. Lakin bu devlet bizim devletimiz. Devletin kurumlarına sahip çıkmak en çok CHP’ye yakışır. Fiyatlar durmuyor, TL kar üzere eriyor. Sorumlu Merkez Bankası. Siyaset, Merkez Bankası’na müdahale ediyor, sağlıklı ve dengeli karar almasını engelliyor. Herkes artırım bekliyor. Gittik Merkez Bankası’na ‘Bankanıza sahip çıkın’ dedik. bayağı bir banka değildir. Bankanın kendi kültürü, fazlaca güzel yetişmiş takımları vardır” tabirlerini kullandı.

‘GÖREVİNİZİ YAPIN DEDİM’

Kılıçdaroğlu, ”Bir görüntü paylaştım. Devlet memurlarınıza bakılırsavinizi yapın dedim. Siz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin memurlarısınız. Pazartesi kim yasa dışı talimat verirse orada durun ve yapmayın. Yanlışsız söylüyorum, haklı söylüyorum değil mi? Onlar malı gdolayırken bunları söylemiş oldum Saray ve şurekası baştan aşağı bunları söylemiş oldu: Vesayetmiş, darbeci zihniyetmiş. Allah akıl fikir versin. Hırsızlığa bulaşmayın dedim. Savcılığa cürüm duyurusunda bulunacaklarmış bulunmazsanız namertsiniz” sözlerini kullandı.

‘KANUNDA YERİ VARDIR’

Kılıçdaroğlu, ”Saray’ın baş memuru var. Fuat Beyefendi. Vesayet ve paralel yapı oluşturmaya çalışıyormuşum. Çalışanlarımızın diyor. Kimsin sen? Devlet memuru ne vakitten beri çalışanlarınız oluyor. Bu lafı kullandığın andan itibaren toplumu bölüyorsun. Devletin memuru milletin işini yapar. Kullandığım her cümlenin kanunda yeri vardır. Gideceksin Erdoğan ailesinin vakfından torpil yapacaksın, devlete yerleşeceksin. Biz bunu yapınca kıyamet kopacak. Bürokratlar buyruk aldık diyebilir. Yasa dışı buyruğu yapmayacaksın. Kanun bunu söylüyor” dedi.

TÜGVA HAKKINDAKİ TEZLER

BİLAL ERDOĞAN’A REAKSİYON

Kılıçdaroğlu, ”Bir cumhurbaşkanının oğlu babasının mevkisini ve makamını bilerek davranmak zorundadır. Davranışları bakılırsav aldığı yerler itibariyle örnek olmak zorundadır. Gidip de oğlu Ulusal Eğitim Bakanlığı’nın bürokratlarını tamamını toplayıp onlara ulusal eğitim siyasetini anlatıyorsa bir meselemiz var demektir. Kimsin sen ya! Kimsin sen de bu yetkiyi kimden alıyorsun? Cumhurbaşkanının oğlu olmak bu kanunsuzlukları yapma hakkını veriyor mu? Cumhurbaşkanının oğlu her şeydilk evvel mahkeme sonucunı uygular. Bir cumhurbaşkanının oğlu torpille devlete adam yerleştiremez. Cumhurbaşkanının oğluna ulaşamayanlar ne yapsın? Sürünsün! Cumhurbaşkanının oğlu devlete torpille adam yerleştiriyorsa o yerleştirilen kişi devletin değil sarayın memuru olur. Gençlere sözümdür iktidarımızda kelamlı imtihan kalkacak” sözlerini kullandı.