Son dakika | Kılıçdaroğlu’ndan, Erdoğan’a sert reaksiyon: Ulusal güvenlik sıkıntısısın

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu TBMM’de partisinin küme toplantısında konuştu.

”MUTFAKLARDA YANGIN VAR”

Kılıçdaroğlu, ”Mutfaklarda yangın var. Hangi meskene giderseniz gidin. Saray’ı ve dolarla ticaret yapanları başka bir yere koyuyorum. Ortak sıkıntımız minimum fiyatla geçinenler; açlık, yoksulluk sonunun altında maaş alanlar. Fiyatlar artıyor ve herkes birbirini suçluyor. İktidar kanadı halcileri suçluyor. Hal esnafına gittim, konuştum. Halci arkadaşları topladım ve onlarca dertleştim. niye iktidar hal esnafının üzerine bu kadar geliyor? Nedir bu işin gerçeği? Dediler ki: Ziraî üretimde çiftçinin girdileri fazlaca kıymetli. Gübre, tohum, fide materyallerinin tamamı kıymetli. Çiftçi dolar üzerinden belirlenen fiyatla gübreyi almak zorunda. Bir de besin kesimi var. Baskıyla mı meblağları düşüreceksin? Hal esnafını terörist mi ilan edeceksin?” diye konuştu.

”MEZARA MI GÖTÜRECEKSİN”

Birbirlerini güzel biliyorlar diyen Kılıçdaoğlu, ”Alırsın, 10 bin doları cebine atarsın, daha sonra vatandaşa ders vermeye kalkarsın. Paraları sıfırladık diyen adam kimdi Allah aşkına? Allah konuşturuyor. İtiraf ediyor. Ne dersen de seni dolarla terbiye ettiler. Sabah kalktın, akşam yattın dolar. Elini cebine attın dolar. Mezara mı götüreceksin. “Bizi dolarla terbiye edemezler” diyorsun. Sen dolarla vatandaşlık satıyorsun. Türk lirası ulusal paramız iken dolarla dolarla avro ile ihale yapıyorlar. Demek ki seni dolarla avroyla terbiye ettiler. Sen garantilerin tamamını dolarla yapıyorsun. Biz yerliyiz ve milliyiz diyorsun. Gayri ulusal ve gayri yerliler. Bunların yerlilik ve ulusallıkla en ufak bir ilgileri yok” sözlerini kullandı.

EKONOMİK KRİZ

kılıçdaroğlu, ”Bütün bu rezillikler yaşanırken saray sosyetesinin başkanı Erdoğan, ‘Bu ekonomik Kurtuluş Savaşı’ndan milletimizi zaferle çıkaracağız’ diyor. Ne oldu ki Ulusal Kurtuluş Savaşı vermeye başladın? Bu ülkeyi diğeri mı yönetiyordu, 20 yıldır neredeydin? Geçiniz bunları. Millete gaz vermeyi de bırak otur adam üzere bakılırsavini yap. Sana söylemiş oldum, ders verdim dersini çalış. Ne yapacağını söylemiş oldum sana” sözlerini kullandı.

”MİLLİ GÜVENLİK SORUNUSUN”

”Garanti veriyorsun dolarla bu mandacılık değil mi?” diyen Kılıçdaroğlu, Tank Palet Fabrikasını kalktın Katar Ordusuna verdin bu mandacılık değil mi? Sen mandacılığa karşı çaba ediyorsan.. Birileri sana ‘aptal olma’ dediğinde mektubu alıp yüzüne çarpacaktın… Artık efelik yapıyor. Bu millet yutmaz. Sen korkma bu millet senin ne mal olduğunu çok güzel öğrendi. Sen artık bu saatten daha sonra Türkiye Cumhuriyeti devletinin temel bir ulusal güvenlik sorunusun” halinde konuştu.