Son Dakika: Kılıçdaroğlu’ndan Soylu’ya ‘uyuşturucu’ cevabı

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin küme toplantısında gündemi kıymetlendiriyor.

Kılıçdaroğlu’nun satırbaşları şu biçimde:

Barışa, huzura, birlikte yaşamaya, kucaklaşmaya yani Nevruz’un gereğini yapmaya muhtaçlığımız var. Bunu yapacağız. Bütün vatandaşlarıma kelam veriyorum. Bütün vatandaşların bu ülkede huzur ortasında yaşamaları için efor göstermek benim boynumun borcudur. Millet İttifakı ile birlikte yapacağız.

Orman köylüleri ortamızda. Toplumun ekonomik en zayıf halkalarından birisi orman köylüleri. Onların desteklenmesi, gerekli takviyelerin verilmesi, emekçi olarak kabul edilmesi, OGM tarafınca sigortalanması bizim gayelerimizden birisidir. Bunu yapacağız. Buradan kelam veriyorum.

27 Temmuz-12 Ağustos 2021 tarihleri içinde Avrupa Yangın Bilgi Servisi’nin yayınına göre 240 bin, OGM göre 187 bin futbol alanı büyüklüğünde ormanımız maalesef yandı. İnşallah emsal olaylarla tekrar karşılaşmayız. Aksi biçimde şayet orman yangınını söndürmeyi beceremiyorsanız sizin vicdanınızın sızlaması lazım.

BOĞAZİÇİLİ ÖĞRENCİLER

‘BU SESLER GÜÇLENİRSE SON DERECE KEYİFLİ OLURUZ’

Emekli amiraller yargılandı. Montrö’nün kıymetini vurgulayan amiraller yargılanıyordu. Onlar dik ve onurlu bakılırsav yaptılar. Emekliliklerinde de tıpkı duruşu sergiliyorlar. yıllardır içerde olan askeri öğrenciler var. Az kaldı merak etmeyin. Osman Kavala, Demirtaş var. Bugün AK Parti’den de ‘AİHM kararlarına uymalıyız’ diye sesler gelmeye başladı. Şayet bu sesler daha da güçlenirse son derece memnun oluruz.

‘ORANTISIZ GÜÇ KULLANILDI’

Şov yapmak, hak aramak her demokraside olması gereken temel kurallardan birisidir. Anayasa 34 ‘Herkes önce müsaade almadan, silahsız ve ataksız toplantı ve şov yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir’ diyor.

Furkan Vakfı’nı seversiniz sevmezsiniz yürüyüş yapmak istiyorlar. Orantısız güç kullanıldı. Cumhuriyet tarihinde birinci kere başörtülü bayanlar bu kadar ağır bir zulümle karşı karşıya kaldılar. Buradan onlara da kelam veriyorum. İktidarımızda nazaranceksiniz her insanın fikrine, inancına, kimliğine, hayat stiline hürmet göstereceğiz.

SOYLU’YA KARŞILIK

Geçen hafta çöküşten kelam etmiştim. Finansal, ticari, toplumsal, kültürel ve politik çöküşten kelam etmiştim. Türkiye’nin ortasında bulunduğu şartların hiç de uygun olmadığını bir biçimiyle açıklamaya çalışmıştım. Orada ‘uyuşturucu baronlarından kimse mahpusta yok’ demiştim. Çabucak İçişleri açıklama yapmış. ‘Bunu söylemek polislerin emeğini görmezlikten gelmektedir’ diye açıklama yapıp beni kınadılar. Ya benim dediğimi anlamıyor üstteki zat. Uyuşturucu baronlarını yakalayan polis, savcılığa teslim eden polis, yargılayan, tutuklayan, mahpusa atan hakim, hür bırakan hakim. Sen niçin alınıyorsun? Polis kardeşlerim beni de epey düzgün bilirler, Soylu’yu da epey uygun bilirler.