Soylu-Gül arbedesinde yeni perde: Geri adım attı

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile kelamlı tartışmaları kulislerde konuşulmaya devam eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geri adım attı.

İsim vermeden birbirlerini eleştiren Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu içinde ‘hukuk’ tartışması yaşanmıştı. Soylu geçen haftalarda yaptığı konuşmada, “Ya arkadaş, mahkeme sonucu bizim ardımızdan gelsin” demişti.

Abdulhamit Gül ise Soylu’nun kelamlarına dikkat çeken bir karşılık vermişti. Gül, ”Değerli arkadaşlar bizim rehberimiz hukuktur, bizim rotamız hukuktur, bizim kılavuzumuz hukuktur. Biz yapalım hukuk geriden gelsin değil hukuk önden yürüsün biz ona bakılırsa kendimizi ayarlayalım anlayışıdır hukuk devleti” sözlerini kullanmıştı.

GERİ ADIM ATTI

İki bakan içindeki kelamlı tartışma gündem olurken Soylu’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Türkiye Bayan Muhtarlar Derneği Balıkesir Buluşması’nda konuşan Soylu, Adalet Bakanı Gül’ün reaksiyonunu çeken “Mahkeme sonucu bizim ardımızdan gelsin” kelamları üzerine geri adım attı.

Soylu kelam konusu açıklaması üzerine, “Lafa takla attırdılar, biz hepimiz hukukun adamlarıyız, ne yapıyorsak hukukun üstünlüğü ile yapıyoruz” tabirlerini kullandı.

Soylu şunları söylemiş oldu:

“Vefa Toplumsal Dayanak Grupları’nı, sizin buradaki katkılarınızı unutursak biz yanlış yapmış oluruz. Salgın da bir afet, afetlerde bayan ve erkek muhtarlarımız canla başla uğraş ortaya koydular. Orada bu çaba yapılırken provokasyon yapmaya çalışanlara da ben hakkımı helal etmeyeceğim, kim ederse etsin. Ağaçlar, hayvanlar, canlılar için uğraş etmek bir tarafa orada çalışan arkadaşlarımızın bir canı kurtaralım çabasını provokasyonlarla farklı bir noktaya getirmek istediler. Allah da milletimiz de yardımcı oldu. Orada muhtarlarımızın gayreti de unutulacak bir gayret değildir. En değerli gayret uyuşturucu gayretidir. Metruk binaların kaldırılıp, orada uyuşturucu kullanılmasını, berbat makûs işler yapılmasını engellemek için çaba ediyorlar.

Muhtarlar, biz metruk binaların kaldırılması için gayret ediyoruz, lakin veraset davası var dediler ben de dedim ki olağan olarak o dava devam eder. 2019’da çıkan bir kanun var. Şayet bu biçimde bir Metruk Bina görürseniz bu bina asayişe, huzura, kamu nizamına yönelik anlayış eksikliği görüyorsanız şu adımları atarsınız. Lakin sen burayı yıkamazsın asayişten dolayı diye mahkeme sonucu getirirlerse yapacağımız bir şey yok, fakat miras davası yürürken o başka bir şeydir. Lakin lafa takla attırdılar, biz hepimiz hukukun adamlarıyız, ne yapıyorsak hukukun üstünlüğü ile yapıyoruz. Hukukun bize el verdiği imkanlarla yapıyoruz. Hukukla birlikte olmayan içişleri bakanı mı olur dediler. Fakat bana uyuşturucu goren satıcıyı polis görür görmez ayaklarını kırsın dedim, kıyameti kopardılar. Bunu söylemiş olduğimde uyuşturucudan ölen sayısı 941’di, artık 314. 941, 314’ten büyüktür. Bir kişi uyuşturucudan ömrünü kaybetmesin. Çatlasınlar patlasınlar muhtarlık mesleği devam edecek.”