Soylu “İhanet ediyorum” demişti: Metiner’den “FETÖ ile nasıl gayret ettiklerini açıklasınlar” çıkışı

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 18 Temmuz 2020’de CNN Türk canlı yayınına apar topar telefonla bağlandı. Hiddetli bir sesle FETÖ’cüleri nazaranve getirmediğini söylemiş oldu. Üstüne basa basa “Bir tek FETÖ’cüyü nazaranve getirmişsem, bir tek FETÖ’cü bakılırsave geldiyse ve bu söylenmiyorsa bu, ülkemize ihanettir. Ben getirmişsem ben ihanet ediyorumdur.” dedi.

Soylu’nun canlı yayına telefonla apar topar bağlanmasının niçini ise eski AKP milletvekili Mehmet Metiner’in sözleriydi. Devlet ortasında hala FETÖ’cülerin bakılırsave getirildiğini söyleyen Metiner, bunun 15 Temmuz daha sonrasında bürokraside hala devam ettiği lisana getirmişti.

“İHANET ETMİŞİMDİR” DİYEN BAKANIN YAŞADIKLARI

Fakat Soylu’nun üstüne basarak söz ettiği “Bir tek FETÖ’cüyü nazaranve getirmişsem ihanet ediyorum” kelamlarının akabinde geçen bir yılda dikkat çeken gelişmeler yaşandı.

Evvel Soylu’nun kelamlarının birkaç ay daha sonra 100’e yakın kaymakam ve vali yardımcısının FETÖ’den vazifeden alındığı haberleri medyaya yansıdı. Bu isimler içinde Soylu’nun İçişleri Bakanlığı devrinde atananların da olduğu ortaya çıktı.

Ortadan bir yıl geçti ve T24 müellifi Tolga Şardan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan gelen ayrıntıları köşesine taşıdı. Buna nazaran, “Bir tek FETÖ’cüyü vazifeye getirmişsem ihanet ediyorum” diyen Soylu’nun başında bulunduğu İçişleri Bakanlığı’na bağlı mülki yönetim amirlerine operasyon yapıldı. Operasyon kararında 53 mülki yönetim amirinin “FETÖ ile irtibatları olduğu” nedeni öne sürülerek devletle ilişiği kesildi.

İçişleri’ne bağlı olan ve devletle FETÖ iltisakı sebebiyle ilişi kesilen 53 mülki yönetim amirinin ise FETÖ’cü darbe teşebbüsü 15 Temmuz 2016’dan daha sonra nazaranve getirildiği söz edildi. Yani darbe teşebbüsünün akabinde istifa eden Efkan Ala’nın yerine İçişleri Bakanlığı’na atanan Süleyman Soylu devrinde.

METİNER KELAMLARINI SAVUNDU: FETÖ İLE NASIL GAYRET ETTİKLERİNİ AÇIKLASINLAR

İçişlerin bağlı ünitelerde yaşanan vazifeden almalarla ilgili daha evvel Soylu’nun gaye aldığı Mehmet Metiner ise devlet içerisindeki FETÖ atamalarıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Hususla ilgili konuştuğum Mehmet Metiner, “FETÖ’cüler bakılırsave getiriliyor” kelamının ardında olduğunu fakat Soylu ve grubunun FETÖ ile çaba ettiğini söylemiş oldu.

Daha evvel Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere biroldukca bakanlıkta FETÖ operasyonu yapıldığını söyleyen Metiner, FETÖ’nün devlet ortasındaki ayaklarının çabucak hemen tamemen kesilemediğini söz etti.

Tüm bakanlara seslenen Metiner, “Bugüne kadar devlette nasıl bir gayret var bunu açıklamalılar. FETÖ ile çabada nasıl bir formül izlendiğini bakan arkadaşlarımız anlatmalı” diye konuştu. Soylu’nun reaksiyon gösterdiği kelamlarının yanlış anlaşıldığını savunan Metiner, FETÖ’nün renk değiştirerek devlet kademelerine girdiğini belirtti.

“AKP’DE REİSÇİ GÖRÜNEN FETÖ’CÜLER VAR”

Metiner ayrıyeten, AKP içerisinde herkesten daha fazla “Reisçi” görünenlerin parti içerisine sızan FETÖ’cüler olduğunu ve bunun MHP ile CHP’de de yaşandığını öne sürdü. Eski AKP’li vekil FETÖ’nün bittiğini, bitirildiğini söyleyenler için ise “Gaflet hali” yorumunu yaptı.

Yani bir tarafta “Bir tek FETÖ’cüyü vazifeye getirmişsem ihanet ediyorum” diyen bir bakan vardı. Başka tarafta ise vazifeden alınan onlarca İçişleri Bakanlığı’na bağlı devlet bakılırsavlisi…