Soylu’nun akrabasının ismi bıçaklı akında

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
Gazetemiz muharriri Barış Pehlivan, “Arka Bahçe” isimli köşesinde “Soylu’nun Akrabası Jandarma Tutanağında” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Pehlivan bugünkü yazısında, Muğla’nın Marmaris ilçesindeki ünlü yat firmasının resmi ortakları Muzaffer Özlü ve avukatı Suna Öztaşdönderen’in tersanede çıkan, vali yardımcısının da isminin karıştığı arbedede yaşananları anlattı.

Hengamede bıçaklanan Muzaffer Özlü’nün sürücüsü Mehmet Sider’in “Oflu Sefa olarak bilinen Sefa Dönmez”den bahsetmiş olduğu bu ismin ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun halasının oğlu olduğu tutanaklara yansıdı.

Pehlivan’ın yazısının ilgili kısmı şöyleki:

Gazetelerde, TV kanallarında daima tıpkı haber:

“Muğla’da, ortakların tersanedeki bıçaklı hengamesi kanlı bitti!”

Haberde özetle şunlar yazıyordu:

“Muğla’nın Marmaris ilçesindeki ünlü yat firmasının resmi ortağı Muzaffer Özlü ve avukatı Suna Öztaşdönderen, şirket çalışanları ile yemek daha sonrası kayıt dışı tekne olup olmadığını denetim etmek için tersaneye gitti.

Tersaneye alınmayan Özlü ile öteki ortak içinde tartışma çıktı. Ortaları açık olan ve birbirleri hakkında tekraren şikâyette bulunan ortaklar içindeki kelamlı tartışma, kısa müddette bıçaklı arbedeye dönüştü.

Firmada güvenlik vazifelisi olarak çalışan Adem Sarban, bir bıçakla Muzaffer Özlü’yü, Cabbar Özlü’yü ve Kenan Zaimoğlu’nu yaraladı.”

“Avrupa’nın en büyük tersanesi” tezinde olan, Marmaris’teki epeyce ortaklı DSV Yatçılık firmasında yaşanıyordu bunlar. Firmanın hengameli ortakları Muzaffer Özlü ile Azeri kökenli Ulviye Alizade Kuçeruk’tu.

Gelin görün ki…

Üç gün evvel çıkan bu haberlerde kritik bir eksik, dahası gizlenen bir taraf vardı.

Olay daha sonrası jandarmada birfazlaca kişinin sözü alındı.

Bıçaklanan işadamı Muzaffer Özlü’nün sürücüsü Mehmet Sider’in tutanağa geçen şikâyetinden okuyorum:

“Oflu Sefa olarak bilinen Sefa Dönmez isimli şahıs ‘Anam avradım olsun, bu otomobiller buradan çekilmezse sizi kepçeyle dışarı atacağım’ dedi.”

İş ortaklarından Dilek Kayaoğulları’nın sözünden aktarıyorum:

Kayaoğulları’nın jandarma kumandanına söylemiş olduklerinde çarpıcı detaylar vardı:

“Akşam 48 İSİM 218 plakalı resmi bir araç tersaneye girdi. İçinden çıkan kişi Muğla Vali Yardımcısı Murat Kahraman ve bizi tehdit eden insanlardı. Vali yardımcısı, bu beşerlerle tersaneyi uzunluktan boya gezdi.”

O KİŞİ, SOYLU’NUN AKRABASI

Evet, sorular oldukcatu: Sahi, kimdi tabirlerde ismi geçen Oflu Sefa Dönmez? Onun da tersanede bir iştiraki mı vardı?

Bıçaklı hücumda amaç alınanlardan avukat Suna Öztaşdönderen’den dinliyorum:

“Sefa Dönmez, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun halasının oğludur. Azeri müşterek müdür Ulviye Alizade tarafınca getirilmiş, külliyen devlet ismi kullanılarak tehdit edilmek suretiyle bizlere baskı yapmaya çalışılmıştır.”

Muğla Vali Yardımcısı Kahra-man’a o da işaret ediyordu:

“Arkadaşlarımızı tehdit eden Sefa Dönmez vali yardımcısı ile tersaneye gelmiştir. Teknelerin pazarlıkları konuşulmuş, yanlarındaki işadamına bir tanıtım yapmışlardır. Lakin Ticaret Sicil’den görülecektir ki ‘Süleyman Bey’in akrabası olduğunu’ üstüne basa basa her yerde lisana getiren Sefa Dönmez’in, müvekkilin ortağı olduğu şirkette hiç bir vasfı yoktur. Olması için müvekkillerimin onayına muhtaçlığı vardır. Sanırım bunu da tehdit yollu yapabileceğini düşünmektedir.”

İş hanımı Dilek Kayaoğulları’na telefonla ulaştığımda ise şunları ekledi:

“Müdürümüz Muzaffer Özlü ile avukatımız Suna Öztaşdönderen vali yardımcısının yanında Süleyman Soylu’nun akrabası tarafınca tehdit edildi. daha sonrasındasında tersanede ikisi de öldürülmeye çalışıldı. Bu pervasızlığın sorumluluğunu kim, nasıl alacak? ‘Paravan şirketler ve hesaplar açılıyor, kendi şirketimize giremiyoruz, darp ediliyoruz’ dedik. Ancak maalesef geldiğimiz nokta bu oldu. Biz sonuna kadar bunun savaşını vereceğiz. yemin ettik, hangimiz ölürse, çocukları emanetimiz olacak.”

Evet, bir haberin perde gerisinde yaşananlara dair küçük özetti okuduğunuz.

Artık…

Muğla’daki bürokratların bu yazdıklarımın duyulmaması için gayret sarf ettiği konuşuluyor.

Ve sanki İçişleri Bakanı Soylu’nun, ismi kullanılarak gerçekleşen bu hukuk dışılıklardan haberi var mıydı?

Şayet yoksa, artık oldu. Pekala, gereğini yapacak mı?”