Soylu’nun amacındaki Çalışkan hakkında Oktarcılar harekete geçti

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
Türkiye cemaatler ve terör örgütlerinin iç içe geçtiği bir devir yaşadı. Ve hala yaşamaya devam ediyor.

Son olarak ortalarında hayli sayıda AKP’li ismin de yakın olduğu Adnan Oktar ve cemaatine İstanbul merkez olmak üzere 5 vilayette büyük bir operasyon düzenlenmişti. Operasyonun başında periyodun İstanbul Vilayet Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan vardı.

Operasyonun akabinde Adnan Oktar ve müritlerine binlerce yıl mahpus cezası verildi. Dava sürecinde ortaya çıkanlar ise Oktarcıların nasıl geniş bir ağa sahip olduğunu gözler önüne serdi.

OKTARCILARIN SOYLU’YA ATTIĞI BİLDİRİLER

Oktarcıların önde gelen isimlerinden Hüma Babuna’nın operasyonun yapıldığı sabah İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya attığı ileti bu ağı ortaya çıkardı. O denli ki, gazeteci Hakan Erol, Turnike kitabında Oktar’ın villasına baskın yaptığında, Babuna’nın Soylu’ya “Süleyman Beyefendi, bütün konutlarımızda polis baskını var şu anda. Adnan Beyefendi dahil” diye ileti attığını yazmıştı.

Bildiriler yalnızca bundan ibaret değildi. Soylu’ya fazlaca sayıda bildiri atılmıştı. Anlaşılıyordu ki Soylu’nun operasyondan haberi yoktu. Yani Soylu’nun adeta savaş içerisinde olduğu Mustafa Çalışkan operasyonu ondan habersiz yapmıştı.

OKTAR’DAN SOYLU’YA: “BEN SİZİ DAİMA ÖVDÜM”

Gazetemiz muharriri Barış Pehlivan da Oktar’ın Soylu’ya yazdığı mektuba köşesinde yer vermişti. Mektupta, “Ben sizi daima övdüm, daima korudum, hakkınızdaki dedikodulara anında yanıt verdim.” deniyordu.

Ayrıyeten, Oktar davası duruşma tutanaklarında sanıklar Soylu’yu öven cümleler sarf etmişti.

Tüm bu tabloda Süleyman Soylu ile Mustafa Çalışkan içindeki arbede daha da büyümüştü. Emniyet Genel Müdür Yardımcılığına atanan Çalışkan, gazetemiz muhabiri Seyhan Avşar’a konuşmuş ve Soylu’yu amaç almıştı. Çalışkan, “Benim üzere bir insanı açığa kim alacak, nasıl alacak? Bir gorelim bakalım. Bence toplum Soylu’nun açıklamalarından rahatsız” demişti.

OKTARCILAR ÇALIŞKAN’I MAKSAT ALDI

Fakat bu yaşananların akabinde rastgele bir gelişme yaşanmadı. İçişleri Bakanı olan Soylu kendisine meydan okuyan ve Berat Albayrak’a yakınlığıyla bilinen Çalışkan hakkında bir adım at(a)madı.

Tüm bu yaşananlar gündemden düşmüşken, Adnan Oktar’ın müritleri bir kampanya başlattı. Twitter’dan Mustafa Çalışkan’ı amaç alan yüzlerce paylaşım yapıldı. Mustafa Çalışkan Twitter gündemine sokuldu.

Oktarcılar’ın paylaşımlarında, Soylu’nun gayesindeki Mustafa Çalışkan’ın operasyon sürecinde biroldukça aileyi “yok ettiği” söylendi.

Her şey bir nebze unutulmuşken ve Çalışkan hakkında Soylu’nun rastgele bir yaptırım uygulamadığı bir periyotta Oktarcıların paylaşımları akıllarda soru işareti yarattı.