Süleyman Soylu bu kere ‘hukuku’ savundu

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uyuşturucu ile çaba kapsamında metruk binaların yıkıldığını belirterek, ”Geçen gün vilayetlere gidiyorum; Diyarbakır, Adana ve İstanbul da dahil olmak üzere, muhtarlarımız diyor ki “Efendim şurada metruk bina var burada metruk bina var. Lakin mahkeme sonucu var yıkamıyoruz.” Ya arkadaş sen gece yık, mahkeme sonucu bizim ardımızdan gelsin” kelamlarına Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’den, reaksiyon gelmişti.

Soylu’nun bu kelamlarına cevap veren Gül, ”Değerli arkadaşlar bizim rehberimiz hukuktur, bizim rotamız hukuktur, bizim kılavuzumuz hukuktur. Biz yapalım hukuk geriden gelsin değil hukuk önden yürüsün biz ona nazaran kendimizi ayarlayalım anlayışıdır hukuk devleti” dedi.

BU KERE ‘HUKUKU’ SAVUNDU

AB-Modex Saha Tatbikatı”nı izlemek için geldiği Tekirdağ’da Bir gazetecinin, “Danıştayın Emniyet genelgesinin yürütmesini durdurma sonucu hakkında neler söylemek istersiniz?” sorusu üzerine Bakan Soylu, ”Orada tahminen de bir hassasiyete dikkat çekti ki oradaki hassasiyet aslına bakarsan bizim hassasiyetimiz, yani Danıştayın dikkat çektiği hassasiyet hakikat bir hassasiyet. Tahminen yazımda Anayasa’da bütüncüllüğü olduğu için fazlaca altı çizilmeyen, basınla münasebetler yani basın özgürlüğü konusundaki bu hassasiyete dikkat çekilmesi konusunda bir irade ortaya koydu. Biz, o, Anayasa’da var diye bu biçimde bir kıymetlendirme yapmamış arkadaşlar. Burada Danıştayın hassasiyeti yanlışsız bir hassasiyettir. Arkadaşlarımız da Danıştayımızın bu ortaya koyduğu hassasiyet konusundaki çalışmaları da Danıştayımızla yürütmektedir. Fakat orada temel sıkıntının ana hedefini taşıyan noktada bir eksiklik kelam konusu değil. O hassasiyet pahalandırılacak ve birebir biçimde Danıştayın da istek ettiği biçimde bir düzenlemeyle devam edilecek diye düşünüyorum” dedi.

LOBİ YAPILDIĞI SAVI

Gazetemiz muharriri Barış Pehlivan, “MHP’nin sevmediği Bakan” başlıklı yazısında, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu içindeki hengameyi anlattı.

Pehlivan yazısında, Soylu’nun Gül ile arbedesinde MHP’nin de devreye girdiğini ve Adalet Bakanının tasfiyesi için lobi yapıldığı savını gündeme getirmişti.