Tartışılan müdür Barış Saylak konuştu: İki gündür yemediğim küfür kalmadı

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
CHP’den ayrılarak AKP Milas Belediye Lider adayı olan ve o devir AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde “Büyüksün reisim” kelamlarıyla gündeme gelen Muğla Vilayet Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Habertürk TV’de orman yangınları daha sonrası toplumsal medyadaki sert tenkitlere karşılık verdi.

“ÜÇ GÜNDÜR LİNÇ YİYORUM”

“Eleştirileri göğüslemeye hazırım” diyen Saylak, şu tabirleri kullandı: Halk TV ile başlayan süreçte üç gündür linç yiyorum. Muğla Tarım ve Orman Vilayet Müdürü olarak nazaranvim kırsal mahallelerde büyük ve küçük baş hayvanların tahliyesi ve tedavisi, yem ve su gereksinimlerinin gerçekleştirilmesi, kriz merkezlerinde getirilen besinlerin denetlenmesi ve elinde tırmığı, hortumu olan çalışanın, orman bölge müdürlüğü takımlarına yardımcı olmaktan öte bir sorumluluğum yok.

“YARIN BAŞIMA BİR ŞEY GELSE…”

Ben Muğlalıyım, 55 yaşındayım, bu topraklarda doğdum. Toplumsal medyada adeta birilerinin maksat göstermesiyle linç ediliyorum. Yarın başıma bir şey gelse, hiç dahlim olmadığı bir hususta… Daha 2 gün evvel Sözcü gazetesi muhabiri Yaşar Anter benim nasıl bir ateş ortasında kaldığıma şahittir.

“YEDİĞİM KÜFRÜN HADDİ HESABI YOK”

“2 gündür yediğim küfrün haddi hesabı yok” diyen Saylak, açıklamasını şu biçimde tamamladı: Geçen perşembe gününden bu yana konutuma uğramıyorum. Biraz vicdanlara seslenmek istiyorum. AK Parti öfkesi yahut kimi reaksiyonlarla… Vatandaşlarım nasıl çalıştığımı görüyor. Bir cehennemi yaşıyoruz. Vicdanlarımız, bölgede eksikliklerimiz, yanlışlarımız olabilir.

“HAK ETTİĞİMİ DÜŞÜNMÜYORUM”

Tarım ve Orman Bakanlığı teşkilat yapısına nazaran, ormanların bakımı, korunması Orman Genel Müdürlüğü ile sonludur. Ben bu coğrafyanın insanıyım. Orman da tarım da bizim. Grubumuzla tüm çabası yapıyorum. AK Parti’den aday olma tercihi gösteren Barış Saylak’ı eleştirebilirsiniz lakin bu biçimde bir linci hak ettiğimi düşünmüyorum.