Teoman’dan sevenlerine makûs haber! Ünlü sanatkarın açıklamaları daha sonrasında hayranları yasa boğuldu! ‘Ne yapacağımı bilmiyorum’

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Son olarak yeni single’ı ‘Bir Kış Sabahı’nın da yer aldığı, ‘Rock and Roll’ isimli toplama albümüyle müzik sevenlerin karşısına geçen Teoman’dan sevenlerine makus haber geldi.

Onyedi, Gönülçelen, İstanbul’da Sonbahar,Kupa Kızı Ve Sinek Valesi, Renkli Düşler Oteli, Uykusuz Her Gece, Paramparça, N’apim Tabiatim bu biçimde, Sardunyalar içinde üzere müziklerle geniş dinleyici kitlesine ulaşan sevenlerini adeta hüzne boğdu.

ROCK AND ROLL İLE HAYRANLARINA SESLENDİ

1997’de Teoman, 1998’de O, 2000’de Onyedi, 2003’de Teoman, 2004’de En Hoş Öyküm, 2006 ‘da Renkli Hayaller Oteli, 2009’da Aşk ve Gurur, 2015’te Eski Bir Hayal Uğruna…2021 de Gecenin Sonuna Seyahat albümlerini yayınlayan ünlü sanatçı, son olarak geçtiğimiz günlerde yeni çalışması ‘Rock and Roll’u yayınlamıştı.

54 yaşındaki başarılı sanatçı yeni albümünde ‘Bir Kış Sabahı’, ‘Kalbin Yok Mu?’, ‘Ruhun Sarışın’, ‘Rüzgar Gülü 2019’, ‘Serseri’, ‘Paramparça 2017’, ‘Duş’, ‘Güzel Bir Gün’, ‘Tek Başına Dans’, ‘Bak yaşamına’, ‘Sevişirdik kimi zaman’, ‘Romantik’, ‘Efendi Ve Kölesi’, ‘Motosikletli Kız’, “İstanbul’da”, ‘Sardunyalar içinde’ ve ‘Gökdelenler’ isimli müziklerine yer vererek hayranlarına seslenmişti.

1 MİLYON İZLENDİ

Ünlü sanatkarın yeni albümünde yer alan ‘Bir Kış Sabahı’ kesimi, hayranları tarafınca epeyce beğenilmişti. Başarılı sanatkarın ‘Bir Kış Sabahı’ kesimi yayınlandığı günden bu yana 1 milyon izlenmeyi geride bırakarak ağır ilgi gördü. Başarılı sanatkarın yeni modülü epey sayıda yorum ve beğeni aldı.

Yeni albümünü Sabah gazetesinden Göksan Göktaş’a değerlendiren ünlü sanatçı sevenlerini adeta yasa boğdu.

Kariyeri boyunca farklı tıpta çalışmalar yapmaya çalıştığını belirten ünlü sanatçı, “Ben gençliğimde bu tip toplama albümleri, best of’ları filan hayli severdim. Değişik devirlerden emsal hissi veren müzikleri arka arda dinlemek hayli hoşuma giderdi. Ben de, benim o senelerdaki hislerimi paylaşan dinleyicilerime bu biçimde bir albüm sunmak istedim. İsmini de Rock and Roll koydum. Mesleğim boyunca farklı cinste müzikler yapmaya çalıştım ben lakin benim birinci göz ağrım rock and roll. Ve rock parçalarımı bu albümde birleştirdim. Yeni müzik olarak yalnızca Bir Kış Sabahı yer alıyor albümde o yüzden.” dedi.

“ARTIK ÇOK GÜÇ MOTİVE OLUYORUM, ESKİSİ KADAR İSTEKLİ DEĞİLİM”

‘Bir Kış Sabahı’ kesiminin kendisine ilişkin olmadığını kaydeden Teoman, müzik yazmaya geçmişte olduğu kadar istekli olmadığını vurgulayarak sevenlerini adeta yasa boğdu, ünlü sanatçı “Bir Kış Sabahı yüzde yüz benim değil. Alper Narman’dan aldığım bir müzik idi. Yalnızca sözel ekler yaptım müziğe. Uzun yıllardır elimde duruyordu lakin ne yapacağımı bilemediğimden, nasıl sunacağıma karar veremediğimden bekletiyordum. Aslında bir ‘pop’ müziği formundaydı bu şarkıyı aldığımda. Rock and Roll albümünü çıkarmaya karar verdiğimde, birden bir heves belirdi bende bu müzikle ilgili. bir daha Kalbin Yok mu? müziğini da yıllar evvelce almıştım esasen, ikisini bu albümde birleştirmeye karar verince bu müzikleri sunma vaktinin geldiğini de hissettim. İkisini de rock and roll formatında düzenledim. Müzik yazarlığım pek bir yere evrilmiyor aslında. Uzun yıllar hiç müzik yazmadım. Geçen sene bir konsept albüm yapmaya karar verince, 2021’de birden Gecenin Sonuna Seyahat albümünü yaptım. Ben müzik yazmaya, geçmişte olduğum kadar istekli değilim aslında. Çok güç motive oluyorum artık. Bundan daha sonra müzik muharrir mıyım, yazmaz mıyım, bilmiyorum. Daima birlikte nazaranceğiz.” dedi.

“O MOTİVASYONU BULMAK ZORLAŞIYOR. BUNDAN daha sonra NE YAPACAĞIMI BİLMİYORUM

Çok güç motive olduğunu lisana getiren Teoman’ın açıklamaları daha sonrasında takipçileri adeta şaşkınlık geçirdi. Bundan daha sonra ne yapacağını bilmediğini lisana getiren Teoman, “Şarkı müellifi olarak işler gitgide zorlaşıyor benim için. Daha evvel yazdığım müziklerin benzerilerini yapmak epey kolay ancak ben bunu yapmak istemiyorum. Yeni bir şeyler denemek istiyorum. 50 yaş dönemeci birfazlaca açıdan epey zorlayıcı. Müzik yazmak da buna dahil. Müzik yazmak benim için fazlaca kolay aslında, lakin o motivasyonu bulmak zorlaşıyor bu yaşta.

Bundan daha sonra ne yapacağımı bilmiyorum. Lakin bir daha yıllardır elimde olan iki müziğim var, önümüzdeki nisan onları yayınlayacağım single olarak. Değişik bir şeyler var aklımda, ancak büyük ihtimalle yalnızca gitarla çalıp söyleyeceğim, ticari olmayan bir formatta olacak bu müzikler. Haydi şimdiden isimlerini söyleyeyim; Ah be Nalan! ve Kaybedenlerin En Hoşu…” diye konuştu

“ESKİ TUTKUMLA YAPTIĞIM BİR ŞEY DEĞİL ARTIK MÜZİK”

Artık eski tutkusuyla müzik yapmadığını açıklayan Teoman, “Belirli bir yaştan daha sonra, manayla ilgili kaygılarınız oluyor. hiçbir şey değerli ve manalı gelmiyor. Müzik de benim için o denli bir şey. Eski tutkumla yaptığım bir şey değil artık müzik. Ben işime evvelce çok aşıktım ve bana fazlaca değerli gelirdi. Artık o denli hissetmiyorum, güzel bir şey yalnızca müzik ve yaptığım iş. İnzivanın hoş bir tarafı var, her şeyi yerli yerine oturtuyorsunuz uzaktan bakınca. Hayat planımı yaptım, ancak yalnızca beş yıllık. Büyük hedeflerim yok hayatla ilgili lakin mesleğimi hoş bir biçimde noktalamak ve manalı bir olgunluk çağı sürmeyi hedefliyorum.” dedi.

“YENİ MÜZİKLERDEN OLUŞAN BİR ALBÜM YAPMAYI DÜŞÜNMÜYORUM”

Tamamen yeni müziklerden oluşan bir albüm yapmayı düşünmediğini de açıklayan Teoman, sevenlerine makus haberi vererek “Uzun bir vakit büsbütün yeni müziklerden oluşan bir albüm yapmayı düşünmüyorum. Ancak hayallerimde son bir olgunluk albümü yapmak ve yaratıcı mesleğime bir son vermek var. Ticari bir albüm olmayacaktır o denli bir albüm. Lakin bakalım, hayat değişiyor, tahminen de öteki hevesler gelir içime. Lakin 2023 Eylülü’nde yayınlamayı düşündüğüm bir albüm var. ismi Aşık bir adam. Cover aşk müzikleri olacak bu albümde. Şebnem Ferah’tan, TNK kümesinden, Murathan Mungan’dan, Sena Şener’den hoş aşk müziklerini, sade düzenlemelerle söyleyeceğim, daha bir müziği bitti, yedi-sekiz civarı müzik düşünüyorum bu albüm için.” dedi.

“ARTIK AŞKI HİSSEDEBİLECEĞİME İNANMIYORUM”

Artık aşkı hissedebileceğine inanmadığını açıklayan Teoman, açıklamalarını şöyle noktaladı:

“Mazi yakamızı bırakmaz. Kurtuluş yok ondan, fakat bir daha de sakin olup ondan fazlaca etkilenmemek lazım. Mazi kimi vakit üzücü, gelecek ise korkutucu oluyor. Tasa ve dert, hayatlarımızı zorlaştırıyor. Geçmişten etkilenmemek lazım, hepimizin kırgınlıkları var hayata dair. O daima bilinen, artık fazla fazla kullandığımız “an’da yaşamak” sorununa odaklanmamız lazım. Aşk benim için geçmişte kalan bir his. Artık hissedebileceğime inanmıyorum o hisleri. Lakin bir daha de bir müzikçi olarak yazmaktan, söylemekten hoşlandığım bir his. Eninde sonunda her insanın ortasında olan bir his. En azından gençlik senelerından hatırladığımız. Sorunuza gelirsek, aşkta bağlanmak korkutmuyor beni. Dediğim üzere, ben o hislere uzağım artık. Ancak geçmişimi düşündüğümde, o bağlılıktan korktuğumu hatırlıyorum. Çok çetrefilli hislerim vardı benim gençken aşka dair. Hem sever, tıpkı vakitte kaçardım o hislerden.”