Tom Hanks: Kendi kendine giden otomobillere asla güvenemem

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Ünlü aktör Tom Hanks, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Hanks, ‘Teknolojiyi kullanıp kullanmamak hâlâ bizim elimizde, o denli değil mi? Konutumda kendi kendine ışıkları açan bir sistem yok. Kendi lambamı kendim yakıyorum. Kendi kendine giden otomobillere asla güvenemem. ‘Teknoloji olağan hayatlarımızı yok mu ediyor’ tartışması uzun yıllardır var. Var olan tüm teknolojiyi kendi servisimiz için kullanmak zorunda değiliz. Şayet bize uymuyorsa; bay bay…’ dedi.

Hanks, yaşadığı kovid-19 süreci ile ilgili ise ‘Eşimle birlikte kovid’e yakalandığımızda bize yüklenen sorumluluk duygusu büyüktü. Halka açık insanlarız. İnsanların bize ne kadar dikkat edip etmediğini bilemiyoruz. kimi vakit taktığımız saçma sapan şapkayla bile haber oluyoruz. kovid müspet olduğumuzu öğrendikten daha sonra makul karar verdik. Bilgiyi paylaşmak, bu mevzuda büsbütün açık ve dürüst olmak ve bundan daha sonra ne yapılması gerektiğini konuşmak hakikat karardı.’ tabirlerini kullandı.

İşte Hanks’in açıklamalarından öne çıkan satır başları:

‘Herkes üzere olumlu olduğumu duyduğumda ani bir dehşet yaşadım. Bedenimde beni daha fazla riske sokabilecek neler vardı? Benim Tip 2 diyabetim var, karım kanser atlattı. Bu virüse karşı daha mı fazla tehlikedeyiz? O periyot hiç bir şey net değildi. Bize epeyce güzel baktılar, yakından izlediler. Olumlu olduğumuzu öğrendikten 3 gün daha sonra hekimler yeterli olacağımıza karar verebildi. Bu yaşadıklarımızın birinci yarısı. Başka kısmı ise kimseye vermediğimizden emin olmamız gerekiyordu. Bu da sorumluluğun öteki tarafıydı. Yapılabilecek şeyler aslında fazlaca sıradan. Maske tak, ellerini yıka, toplumsal arayı koru ve izole ol. Ortalama bir insanın sorumluluk hissine nasıl sahip olmadığını anlamıyorum. Buna empati yapmak da diyebiliriz.’

‘Araba kullanıyorsanız okul bölgesinde yavaşlamanız gerekiyor değil mi? Ya da emniyet kemeri takma kuralı yahut dönüş sinyallerinizi kullanma sorumluluğu üzere. Kovid 19 hepimizin imtihanı oldu lakin maalesef kimilerimiz hâlâ bu imtihandan ders almadı.’

’65 yaşındayım. Şu anda benim için değerli olan şeyler; sevdiğim beşerlerle olan kontaklar ve asla yenidenlanamayacak anlar. Mükemmel bir işim var. Bana büyük sevinç ve zevk veriyor. Fakat hayatımda devam eden en kıymetli şey değil. Sanırım ne vakit bir sinemanın çekimlerini bitirsem, tam vakitli işimi bitirdiğim için memnun oluyorum.’

‘Artık çekimlerde çocuklarımdan birinin yanıma gelip benimle yaşamasını sağlamaya çalışıyorum. Uzun süren çekimlerde “Bu süreci benim için nasıl daha yeterli bir ömür tecrübesi haline getirebilirim” diye uğraşıyorum. aslına bakarsanız bunun için gidip çalışmıyor muyuz? Yoksa yaptığımız nedir ki? Bilmiyorum. Bizim işimiz de yalnızca bir iş…’