Türkiye’nin konuştuğu kıssa: Bana artık Hacettepeli Nâzım diyeceksiniz

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Hacettepe Üniversitesi’ni kazanan otizmli Nâzım Özgün İpek toplumsal medyadan kıssasını anlattı. İpek eğitim sürecinde yaşadığı zorlukları anlatırken, ilkokul öğretmeni Gönül Sözöz’ün de gayretine dikkat çekerek “Bugün Hacettepe kazanmış otizmli/Aspergerli Nazım işte benim. Zira canım Gönül öğretmenim ‘Ben seni okuturum çocuğum’ dedi, hepsi bu. Kâfi ki mani olmayın” tabirlerini kullandı.

Gönül Sözöz ile çekilmiş fotoğrafını paylaşan İpek, yaşadıklarına “Size eski ancak epey gerçek bir öyküm var, bilhassa ilkokul öğretmenleri okursa fazlaca sevinirim. Fotoğraftaki ilkokul öğretmenim, Gönül Sözöz Hiç otizmli öğrencisi olmamış 25 yıllık ilkokul öğretmeniydi. “Çok çocuk okuttum, otizm bilmem, fakat anlatırsan okuturum, demiş anneme” kelamlarıyla başladı.

‘BURASI BENİM SINIFIM SİZ LAKİN KAPININ DIŞINDA BEKLERSİNİZ’

8 okuldan geri çevrildikten daha sonra kaynaştırma ile ilkokula başladığını lisana getiren İpek ilkokul öğretmeni Gönül Sözöz’ün başka velilerin “karşısına dikildiğini” belirterek; “Tabii bu biçimde otizm nedir, ben kimim bilmiyorum. Lakin Gönül öğretmenim biliyordu. Okumayı, el yazısını, kurallara göre yaşarsam hayatın daha kolay olduğunu öğretti. Hepsi benim çocuğum, burası benim sınıfım, siz anca kapının haricinde beklersiniz” dedi.

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla Hacettepe Üniversitesi’ne yerleşen Nâzım Özgün İpek, eğitim sürecini Twitter’da anlattı. ”Bana artık Hacettepeli Nâzım” diyeceksiniz diyen İpek’in kıssası herkesi duygulandırırken Mucize Hekim dizisini de hatırlattı.

Size eski ama çok gerçek bir hikâyem var, özellikle ilkokul öğretmenleri okursa çok sevinirim.
Fotograftaki ilkokul öğretmenim, Gönül Sözöz
❤

Hiç otizmli öğrencisi olmamış 25 senelik ilkokul öğretmeniydi. "Çok çocuk okuttum, otizm bilmem, ama anlatırsan okuturum" demiş anneme. pic.twitter.com/NB8TruEcnm

— Nâzım Özgün
🐞
❤
🏳️‍🌈
✌
(@nazim_ozgun) August 31, 2021

”BANA OTİZM ÖĞRETİRSEN BENDE SANA OKUMAYI ÖĞRETİRİM”

Okulun birinci günü yaşadıklarını anlatan İpek kelamlarını şu biçimde sürdürdü: “Gönül öğretmenim kocaman sarıldı birinci gün, evvel ittim onu, annemle konut ablam haricinde kimse dokunamazdı bana. “Sen bana alışacaksın çocuğum, bana otizm öğretirsen ben de sana okumanın zevkini öğreteceğim” dedi, Hiç unutmadım. Gözünün içi gülüyorsa berbat bir şey olmaz diye düşündüm.

Ve KAZANDIM
✌
‼
🎉

Bana artık "Hacettepeli Nâzım" diyeceksiniz
🤩

1. tercihimi, çok istediğim Hacettepe Üniversitesi Antropoloji bölümünü kazandım!
Ben artık üniversiteliyim, başardım
✌
🧿

Anniş'im, ekipdaşım @iremafsin
En çok senin için
❤
👊
#acıklandı#yks2021 pic.twitter.com/7qrlov9nVA

— Nâzım Özgün
🐞
❤
🏳️‍🌈
✌
(@nazim_ozgun) August 31, 2021

ANniçin DUYGULANDIRAN PAYLAŞIM

Nâzım Özgün İpek’in annesi de toplumsal medyadan oğluna “Bana artık “Hacettepeli Nazım”ın annesi” diyeceksiniz dostlar, yoldaşlar Kazandı! En epey okumak istediği kısımlardan birini, birinci tercihi Hacettepe Antropoloji kısmını kazandı!! Sen benim gururum, nefesim, cesaretimsin, yolun açık olsun.” kelamlarıyla dayanak oldu.