Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal’ın yeni partisi aşikâr oldu: ‘Büyük ilgi görüyorum’

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal’ın Prensipler ve Kıymetler Partisi’nin (İlk Parti) başına geçerek etkin siyasete döneceği belirtilmişti. Özal’ın teşebbüsüyle ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Sabah gazetesi müellifi Yavuz Donat, hususa ait kaleme aldığı bugünkü köşe yazısında Birinci Parti’nin isminin Tek Parti olarak değiştirildiğini ve genel başkanlık koltuğuna da Turgut Özal’ın oturduğunu aktardı.

Ahmet Özal ile cumartesi günü Ankara Çankaya’da karşılaştığını ve kendisine “Genel merkez için yer bakıyorum” söylemiş olduğini belirten Donat, “Süleyman Yağcıoğlu… Eski Anavatan Partisi milletvekili… Birinci Parti’yi kurmuştu Ahmet Özal’ın söylemi ile… “Sessiz bir kongre” yapıldı… Partinin ismi, Tek Parti oldu… Genel Lider da Ahmet Özal” dedi.

Donat’ın aktardığına nazaran Ahmet Özal yeni partisine ait “Üç ay daha sonra kongre yapacağız… Programımızı açıklayacağız. Takım eski bürokrat yüklü… Hazine… Maliye… IMF… İktisat… Yurt haricinden birkaç beyin. Bayan fazlaca olacak… Tahminen erkeklere kota koyacağız. Geziyorum… Hakkâri… Ağrı… Trabzon… Büyük ilgi görüyorum…” sözlerini kullandı.