Ümit Özdağ, ‘İç savaş çıkar’ kelamlarını deklare etti

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
Zafer Partisi (ZP) Genel Lideri Ümit Özdağ, Cumhuriyet’in cumartesi günkü sayısında Miyase İlknur’un “Ümit Özdağ’ın lisanının altındaki bakla” başlıklı yazısı üzerine arayarak hafta ortasında bir görüşmede sarf ettiği “Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı seçilirse iç savaş çıkar” kelamlarının ne manaya geldiğine ait sorularına cevap verdi.

ZP Önderi Özdağ, bu kelamları toplantı sırasında kendisine yönelik bir soru üzerine dediğini anımsatarak “Aslında iç savaş çıkma ihtimali yalnızca Kılıçdaroğlu için değil öteki isimler için de geçerlidir. Ülkemizin demografik yapısını değiştiren sistemsiz göçmen siyaseti niçiniyle gelecekte bir iç savaş çıkması kuvvetle mümkündür. Ben bunu öteden beri dillendiriyorum. Lakin Kılıçdaroğlu’nun adaylığı sırasında denkleme diğer ögeler da eklenecektir” diye konuştu.

“PKK YARARLANMAK İSTER”

Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığına muhtemel bir iç savaşa hangi ögeler eklenebileceği sorusu üzerine de, Özdağ şu cevabı verdi:

“Göçmenlerin, bilhassa de Suriyeli ve Afgan göçmenlerin bir süre daha sonra niye olacağı bir iç savaş, cumhurbaşkanı kim olursa olsun her halükarda mümkünlük dahilindedir. Fakat CHP Genel Lideri Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı makamına oturmasıyla seçimlerde kendisini destekleyen HDP kuvvetli bir pozisyona gelecektir. Bir yıl daha sonraki lokal seçimlerde kestirim edilebileceği üzere güneydoğudan Akdeniz’e kadar uzanan vilayetleri kazanması ihtimal dahilindedir. Bu niçinle göçmenlerin bir iç savaş çıkarması halinde Türkiye’nin iç karmaşasından PKK yararlanmak isteyecek ve bölgede kantonluklar kurmak için bu fırsatı kaçırmayacaktır diye düşünüyorum. Bu açıklamayı da durup dururken değil, Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Türkiye’de neler olabileceğine ait bir soruya cevap olarak dillendirdim.”

YAVAŞ’IN ADAYLIĞI

Köşe yazısındaki, kendisinin daha evvel aday olması halinde destekleyeceğini deklare ettiğı Yavaş’ın önünü açmak için halkı korkutma ve dehşet senaryosu üretmek gayeli yoruma ait de “Kılıçdaroğlu ile Yavaş’ı destekleyen kesitler içinde fark olacağını, o niçinle senaryoların farklı gelişeceğini düşünüyorum” diyen Ümit Özdağ, şöyleki devam etti:

“Altılı masanın toplam oyu Cumhur İttifakı’nı yenmeye yetmiyor. Matematik ortada. HDP’nin desteklemediği bir Cumhurbaşkanı adayının muvaffakiyet talihi yok. Lakin yapılan araştırmalarda göründüğü üzere Cumhur İttifakı’ndan, bilhassa de AKP’den oy koparabilecek tek isim Mansur Yavaş. Onun Cumhur İttifakı’ndan yüksek oranda oy koparması niçiniyle HDP’den gelecek oylara muhtaçlık kalmıyor. O niçinle seçim daha sonrasında HDP’nin gerek devlet takımlarında gerekse lokal seçimlerde güç devşirme imkanı ortadan kalkıyor. Göçmenlerin niye olacağı bir iç savaş bir daha çıkabilir lakin PKK, bu iç savaşta konum alamaz.”