Ünlü aktör Benedict Cumberbatch savaştan kaçan Ukraynalı aileyi konutunda ağırlayacak

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Dünyaca ünlü İngiliz aktör Benedict Cumberbatch, Rusya’nın Ukrayna’ya hücumları karşısında aksiyona geçti. Ünlü aktör, Birleşik Krallık hükümetinin Ukrayna için konut planına hizmet eden “Evdeki Mülteciler” yardım kuruluşu ile çalıştığını deklare etti.

Meskeninde Ukraynalı bir aileyi ağırlayacağını belirten Cumberbatch, “Maalesef tıbbi tedavi görüyorlar. Bu hususta daha fazla bir şey söylemek özel hayatlarının ihlali olur lakin yaşadıkları düzensizlikten daha sonra onlara biraz huzur vermek istiyorum” tabirlerini kullandı.

‘ROZET TAKMAKTAN FAZLASINI YAPMALIYIZ’

SKY News’e konuşan Cumberbatch, ayrıyeten başka ailelere İngiltere’de barınma masrafları konusunda yardım ettiğini de söylemiş oldu.

Daha evvel de katıldığı bir ödül merasiminde Ukrayna halkına dayanak için elinde ülkenin bayrağıyla sahneye çıkan Cumberbatch, akabinde ülkesindeki savaştan kaçanlara meskeninin kapılarını açacağını duyurmuştu.

Oyuncu, “Ukrayna’ya iki buçuk saatlik uçuş aralığında bir Avrupalı olarak hakikaten şoke edici bir devir…” diye konuşmuştu. Cumberbatch, sonrasındasında da her insanın, yakasına Ukrayna bayrağının renklerinde rozet takmaktan epey daha fazlasını yapması gerektiğini lisana getirmişti.

‘HERKES ELİNDEN GELENİ YAPMALI’

Cumberbatch, halkın acı çeken bu insanlara yardım için siyasetçilere daha fazla baskı yapması gerektiğini kelamlarına eklemişti.

Cumberbatch, hususla ilgili, “Ukrayna’da acı çeken kız ve erkek kardeşlerimle yan yana durduğumu göstermek için yaptığım bir şey bu… Herkes elinden geleni yapmalı. Bu insanlara meskenlerinin kapılarını açmak isteyen çok sayıda istekli var. Ben de bunlardan biri olmayı umuyorum” formunda konuşmuştu.