Uyuşturucuya özendirmekten yargılanıyordu: ‘Murda’ya mahpus şoku

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Hollanda’da yaşayan Murda, daha evvel Türkiye’ye giriş yaparken Sabiha Gökçen Havalimanı’nda gözaltına alınmıştı. Emniyetteki süreçlerinin tamamlanmasının akabinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilen Hollandalı Murda, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hâkimliğince, yurt dışına çıkış yasağı formunda isimli denetim koşuluyla özgür bırakılmıştı.

Kliplerinde ve müziklerinde uyuşturucu kullanmasını özendirici söz ve içerik kullandığı tez edilen ‘Murda’ lakaplı rapçi Başkan Doğan, yargılandığı davada 4 yıl 2 ay mahpus cezası aldı.

“HİÇ KİMSEYİ SUÇA ÖZENDİRMEK GAYESİYLE SÖYLENMİŞ DEĞİL”

Murda tabirinde, “2 tane ‘Duman’ isimli müziğim var. Türkiye’de söylemiş olduğim ‘Duman’ müziğim, suçlamanın olduğu müziğim değil. ‘Pahalı’ ve ‘Eh Baba’ müzikleri da benim. Hollanda’da yetiştim. Oranın kültürüyle yetiştim. Orada bu unsurların kullanması hür. O yüzden burada bu biçimde olduğunu düşünmedim. Rap müzikleri sokak jargonuna yakındır. Ortada epeyce ince bir nüans vardır. Hiç kimseyi suça özendirmek gayesiyle söylenmiş değildir” sözlerini kullanmıştı.