Uzak Ülke sineması İspanya’dan 2 mükafatla döndü

• Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
Direktör Kubilay Erkan Yazıcı‘nın birinci uzun metrajlı sineması Uzak Ülke, İspnaya’da düzenlenen Saraqusta Memleketler arası Sinema Şenliği’nde “En Uygun Yönetmen” mükafatını aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın takviye verdiği Uzak Ülke sinemasında “Binbaşı Osman” karakterini canlandıran başrol oyuncusu Haydar Şişman da şenlikte “En Yeterli Erkek Oyuncu” mükafatını aldı.

Direktör Kubilay Erkan Yazıcı, sinemanın geçen yıl tamamlandığını aktararak, birinci gösterimini 39. İstanbul Sinema Şenliği’nde gerçekleştirdiklerini söylemiş oldu.

“40 KAT BÜYÜK BÜTÇELİ SİNEMALARLA YARIŞTIK”

Türkiye’de Ankara Sinema Şenliği’nin akabinde, bugün sonuçlanacak 7. Balkan Panorama Sinema Şenliği’nde de yarıştıklarına işaret eden Yazıcı, “Uluslararası biroldukça itibarlı sinema şenliğinde yarıştık. örneğin geçen yıl Sochi Sinema Şenliği’nden de ‘En Yeterli Yönetmen’ mükafatını aldık. Saraqusta Memleketler arası Sinema Şenliği de konsept olarak değişik bir şenlik. Yüklü olarak periyot sinemaları kabul eden bir sinema şenliği. Uzak Ülke de buraya kabul edildikten daha sonra benim bütçemin 40 katı olan, büyük bütçeli sinemalarla yarıştık” dedi.

Yazıcı, aldıkları ödüllerden memnunluk duyduğunu lisana getirerek, şunları kaydetti:

“Bu benim 2. ‘En Yeterli Yönetmen’ mükafatım oldu. Şu anda 3 şenliğe daha kabul edilmiş durumdayız ve bu yılın sonunda şenlik seyahatimizi tamamlayacağız. Tüm bunlar benim 2. sinemam için bana büyük bir motivasyon ve sorumluluk. Uzak Ülke birinci sinema olarak başarılı bir sinema. Artık bunun üzerine çıkmak istiyorum. Çok daha düzgününü yapmak için bir uğraşın içerisindeyim. İkinci sinemam için hazırlanıyorum. Senaryosunu tamamlamak üzereyim. Umarım 2023 yılında da ikinci sinemamın çekimlerine başlarım.”

UZAK ÜLKE’NİN KONUSU

Direktör koltuğunda Erkan Yazıcı’nın oturduğu, Karadeniz Kıyısı’nda 1925 yılında geçen sinemada, 12 yaşındaki Trabzon Rum’u Paris’in gemiye binmek için bekledikleri kamptan kaçmasıyla gelişen olaylar ve Binbaşı Osman ile içinde yaşananlar anlatılıyor.

Altın Yazıcı’nın üretimci olduğu sinemanın imaj direktörlüğünü Murat Karabina, kurgusunu Umut Sakallıoğlu, müziklerini ise Burak Beşir üstleniyor.