WhatsApp kümelerinde dolaşan ileti: AKP kulislerinde “Ya gelirse” krizi

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
Gelecek Partisi’ne yakınlığıyla bilinen Karar gazetesi muharriri Ahmet Taşgetiren, “Ya AKP giderse” polemiğinin iktidara yakın muhafazakar toplulukta da lisana getirilmeye başlandığını tabir etti.

Taşgetiren, “Evdeki bulgur” başlıklı yazısında, AKP kulislerinde dolaşan “Ya AKP giderse” tartışmasının muhafazakar topluluğun önde gelen isimleri tarafınca WhatsApp kümelerinde konuşulduğunu belirtti.

İslamcı muharrir Taşgetiren, “Daha evvel de yazdım, bu bir ‘Ya giderse’ ve çabucak peşinden gelen ‘Ya gelirse”’ telaşıdır. ‘Ya giderse”den kasıt Ak Parti iktidarının gitmesi, ‘Ya gelirse’den kasıt ise CHP’li bir ittifakın gelmesidir.” sözlerini kullandı.

Taşgetiren’in yazısının ilgili kısmı şu biçimde:

“Bu o telaşlı etrafa bakılırsa ‘Evdeki bulgur’u bırakıp ‘Dimyata pirince gitmek’ demek, halbuki ikaz ‘Dimyat’ta pirinç bulunmayabilir’ demek istiyor. ‘Orada konuttaki bulguru kaybettiğinize de yanabilirsiniz’ ikazı da peşinden geliyor.

Bu halk hikmetini bütünüyle yabana atıyor değilim. Orada yadırgadığım şey, varılan kararın zımnen “bu biçimde meskendeki bulgura razı olmak gerekiyor!” olmasıdır.

Yukarda iktidarın icraatına ait sıralananlar ne olacak bu biçimde?

Bunlar meskendeki bulgurun kurtlanmış, böceklenmiş, karakteri bozulmuş olması manasına geliyorsa, beşerler ondan yapılacak yemekten hoşnut değillerse, üstelik bu sebeple, bundan bu biçimde ‘Bulgur’dan bahsetmek bile insanlarda alerji uyandırmaya başlıyorsa…. Ne olacak?

Bir Hocaefendi bana ‘Zulüm var ama…’ diye başlayan cümleler kurmuştu ben yaşanan haksızlıkları anlattığımda. Hocaefendi zulmün farkında idi, zira ona da onlarca zulüm öyküsü ulaşıyordu ‘Ama iktidar bizim iktidarımızdı, onun için susmak, katlanmak gerekiyordu…. Hem uyarınca sonuç alınabilir miydi ki, yöneticimizin karakteri biliniyordu vs…’

Sorun şu bana bakılırsa: Bizde aşağıdan üste denetleme geleneği oluşmuş değil. Daima söylüyorum, o Halife Ömer’i ikaz eden kişi, üstündeki elbisenin kumaşını sorgulayan kişi, o bayan haklarına dokunduğunda ‘Sen Kuran’da Allah’ın verdiği hakkı nasıl kısıtlarsın’ diye çıkışan hanımın dirayeti… Nerede onlar? Öyküden mi ibaret? Birkaç hoca, birkaç alim, birkaç pir çıkıp, ‘Şunlar şunlar yanlış gidiyor’ diyebilseydi, muhafazakar topluluk ismine, İslam’ın tüm görünülürlüğü, siyasi alandaki bir kısmı çarpık, bir kısmı sorunlu görünümlerden ibaret olmazdı.

‘Evdeki bulgura razı olalım?’ Yooo olmayalım, o bulgur kurtlandı zira, böceklendi, mayası değişti… En azından bunu söyleyelim. Ki bulgurun kurtlardan, böceklerden temizlenmesi mümkünse, mayasının düzelmesi mümkünse o yapılsın.

Sorayım hocalarımıza: Meskendeki bulgurun böcekli halinden sizlere yemek yapılsa onu yer miydiniz?”