Yandaşlara peşkeş çekilmişti: Mahkeme ranta ‘dur’ dedi!

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
Esenyurt‘ta evvelki AKP idaresinin yandaş vakıflara peşkeş çektiği 25 dönümlük arazinin geri alınması için teşebbüsler sonuç verdi. Esenyurt’un CHP’li belediye lideri Kemal Deniz Bozkurt‘un idaresindeki belediyenin açtığı davada, 10. Yönetim Mahkemesi, vakfa yapılan tahsis ‘hukuka aykırı’ bulunarak ‘iptal’ edildi.

Mahkemenin “iptal” sonucu daha sonrasında geri alınan yere “Yerleşke Lise” yapılması planlıyor.

“TAHSİL USULSÜZ”

2011 yılında periyodun belediye lideri Necmi Kadıoğlu tarafınca, çabucak sonrasında Esenyurt Üniversitesi’ni de kuracak olan Yeşilköy 2001 Eğitim Kültür Sıhhat Vakfı’na tahsis edilen arazi, Sayıştay Raporu’nda adapsız olarak açıklandı.

Belediyeyi CHP’li lider kazanınca, 2019’un eylül ayında Esenyurt Belediye Meclisi’ne bir Başkanlık Teklifi verilerek yerin belediyeye geri alınması için teşebbüslerde bulunulmuş, lakin AKP’li meclis üyelerinin ‘hayır‘ oyu verip MHP’li üyelerin de ‘çekimser‘ kalmasıyla teklif meclisten geçmemişti.

MAHKEME HUKUKA KARŞIT BULDU

Bunun üzerine CHP’li belediye idaresi hususa mahkemeye taşıdı. 10. Yönetim Mahkemesi, tahsisi ‘hukuka alışılmamış‘ bularak tahsisin iptal edilmesine giden yolu açmış, geçen yıl temmuz ayında ise belediye meclis toplantısında tahsis iptal edilmişti.

bu biçimdece kelam konusu arazi Mütevelli heyetinde Esenyurt Belediyesi eski Lideri Necmi Kadıoğlu, Esenyurt ve İBB’den aldığı ihalelerle ismini duyuran Orhan Özyurt ve epeyce sayıda AKP’linin bulunduğu vakıftan alınarak Esenyurt Belediyesi’ne iade edildi.

“KAMPÜS LİSE”

Belediye Lideri Kemal Deniz Bozkurt’un seçim vaatleri içinde yer alan “Kampüs Lise” projesinin, belediyeye geri alınan bu arazi üzerinde inşa edilmesi planlanıyor.

Buna göre, 1 Anadolu Lisesi, 1 Fen Lisesi, 1 İmam Hatip Lisesi ve 2 Meslek Lisesi’ni tıpkı yerleşkede bir ortaya getiren Yerleşke Lise projesinin Türkiye’de bir birinci olma özelliğini taşıdığı belirtiliyor.

5 bine yakın öğrencinin eğitim goreceği yerleşkede, atölye, spor salonu, kütüphane, yemekhane ve konferans salonu üzere alanlar bulunacak. Bir üniversite yerleşkesini andıran projede, 1 tane de 104 yataklı öğrenci yurdu yer alacak.