Yurttaşın kahrı, Yeni Şafak’ın sevinci oldu

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
Türk Lirası’nın yabancı para üniteleri karşısında yaşadığı büyük kıymet kayıplarıyla bir arada temel tüketim mamüllerine gelen artırımlar yurttaşların alım gücünü büyük oranda düşürdü. İktisadın geniş halk kesitleri açısından kapkara olan bu tablosunda iktidara yakın Yeni Şafak gazetesi ise övünülecek bir yan buldu.

Bugün “Havalimanında ihracat bandı” başlıklı manşetine “bavul ticareti”nde kırılan rekoru taşıyan gazete, Türkiye’de meblağları kendi para ünitelerine göre çok ucuzlayan eserleri satın alıp ülkelerinde yine satmak üzere toplu biçimde alanların oluşturduğu trafiği “Sadece kara ve havayolu ihracatında değil, “bavul ticareti”nde de rekor kırılıyor. İstanbul Havalimanı Dış Çizgiler Terminali, satın aldıkları malları ülkelerine götürmek isteyenlerin oluşturduğu uzun kuyruklarla doldu. Biroldukca yolcu sabah uçağıyla İstanbul’a gelip akşam 70-80 kilo tutan kolilerle dönüyor” diyerek anlattı.

ÇİN YERİNE TÜRKİYE

Haberde İstanbul’un başta Laleli üzere alış veriş merkezlerinden aldıkları dokumacılık yüklü malları ile İstanbul Havalimanı Dış Çizgiler Terminali’ne gelen bavulcuların en büyük uğraşının burada başladığı aktarılarak “En az 70-80 kilo tutan ortalama koliler niçiniyle, bagaj süreçlerini yapan bakılırsavliler içinde yaşanan hayli sıkı pazarlık, vakit zaman da tartışmalara yol açıyor. Lakin yolcular yolcu başı 23 kilo olan bagaj yükünün, kat kat üstündeki yükün bedelini ödeyerek ülkesine taşıyor” denildi.

Bavul ticareti yaparak geçimini sağlayan Tahir Davut isimli ve Çad vatandaşı olduğu belirtilen bir kişinin açıklamasına da yer verilen haberde Davut’un “Biz Türkiye ile çalışmaktan hayli mutluyuz. Hem eser kalitesi tıpkı vakitte fiyatlarda bize fazlaca yardımcı oluyorlar. Ayda 2 sefer Çad’a dokumacılık ve ayakkabı gönderiyorum. Bugün 98 koli gönderiyorum. İçinde dokuma eserleri ile ayakkabı var. Evvelce Çin’i tercih ediyorduk, lakin eser kalitesi ve itimat dolasıyla artık Türkiye’yi tercih ediyoruz” sözleri aktarıldı.

İşte Yeni Şafak’ın manşeti: