Bolu Belediye Lideri: Çay atmak hakaret ise bunun muhatabı cumhurbaşkanıdır

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
Bolu Belediye Lideri Tanju Özcan’ın, kentte yabancı asıllı şahısların su faturası ve katı atık vergilerine 10 kat artırım yapılmasına ait dün belediye meclisine sunduğu önerge oy oldukçaluğuyla kabul edildi. Önergeye itiraz etmek isteyen AKP’li meclis üyelerine çay atmasının reaksiyonla karşılanmasını eleştiren Tanju Özcan “Cumhurbaşkanımız sel, yangın,deprem bölgesine gidiyor ve halkı yatıştırmak için çay atıyor. Ben, AKP’li üyeleri sakinleştirmek için, Cumhurbaşkanı Erdoğan üzere çay atayım dedim. Çay attım diye bana ‘diktatör’, ‘terbiyesiz’ dediler. Çay atmak hakaret ise bu kelamların muhatabı cumhurbaşkanıdır. Ben ondan gördüğümü yaptım” dedi.

ÖNERGE OYLAMASI

Bolu Belediye Lideri Tanju Özcan’ın kentte yabancı asıllı şahısların su faturası ve katı atık vergilerine 10 kat artırım yapılması için dün belediye meclisine önerge sundu. Oy oldukcaluğuyla kabul edilen önerge, Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale gönderildi. Cumhuriyet’e konuşan Tanju Özcan, “Cuma’ya kadar kuruldan sonucun gelmesini bekliyorum. Gelecek karara bakılırsa kesin oylama yapılacak” dedi.

“BU KELAMLARIN MUHATABI CUMHURBAŞKANIDIR”

Belediye meclisinde önergeye itiraz etmek isteyen AKP’li meclis üyelerine çay atmasının AKP’liler tarafınca eleştirilmesine reaksiyon gösteren Özcan “Mecliste yaklaşık 20 dakika konuşma yaptım. Konuşmamın değerli bir kısmını onlar da onayladı. Bir haftadır ırkçı, faşist diyenlere dünyadaki örnekleri anlattım. Tam solcuların, bizim ‘tatlı su’ solcularımızın ve FETÖ’cülerin kelamlarını, reaksiyonlarını anlattım. Gelenleri göçmen olarak kabul etmediğimizi, bunların süreksiz sığınmacılar olduğunu söylemiş oldum. Türel ve siyasi boyutlarını paylaştım. Daha müzakere sürecine geçmeden onlar oturdukları yerden bağırmaya başladılar. İş denetimden çıkıyordu. Ben de Cumhurbaşkanımdan öğrendiğim taktiği uyguladım. Muhtemelen bilimsel bir tarafı vardır. Zira Cumhurbaşkanımız sel, yangın,deprem bölgesine gidiyor ve halkı yatıştırmak için çay atıyor. Ben, AKP’li üyeleri sakinleştirmek için, Cumhurbaşkanı Erdoğan üzere çay atayım dedim. Çay attım diye bana ‘diktatör’, ‘terbiyesiz’ dediler. Çay atmak hakaret ise bu kelamların muhatabı cumhurbaşkanıdır. Ben ondan gördüğümü yaptım. Cumhurbaşkanı çay atınca diktatör olmuyor da ben belediye meclis üyeleri sakinleşsin diye çay attığımda mı diktatör oluyorum? Gülelim mi ağlayalım mı bu halimize?” diye diye sordu.

ABD’YE SERT KELAMLAR

Özcan, CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üzerinden ABD’ye yönelik açıklamalarına da takviye vererek “Sayın Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına katılıyorum. Benim dün akşam da söylemiş oldum buydu. Bu ülkeyi karıştıran Amerika’dır. İnsanların eline silah veren Kürt Türk tartışması çıkaran Amerika’ydı. FETÖ, PKK üzere terör örgütlerini yöneten Amerikaydı. FETÖ Örgütü darbenin taşeronuydu. Planlayıcısı Amerikaydı. Hala daha o darbecileri destekliyorlar. Bu işin ardında dış kaynaklı politikler var. Dün FETÖ’yü PKK’yı kullandıkları üzere yarın bir şey olduğunda bu sığınmacıları taşeron olarak kullanacaklar ve ülkeyi karıştıracaklar. Ben bunları söylemiş oldum diye 2 saat ortasında soruşturma açıldı. Bu ülkenin savcılarına sesleniyorum: Amerika yetkilileriyle ilgili soruşturma açın” sözlerini kullandı.

“ÜLKEYİ KARIŞTIRMAK İÇİN KULLANACAKLAR”

“Göçmenler yeni bir ‘emperyal’ oyundur. Afganistan’dan getirilenler ülkeyi karıştırmak için kullanacaklar. Benim bir baba olarak, sorumlu bir yurttaş olarak, dert duyan bir belediye lideri olarak telaşlarım var. ‘90 milyon eşit vatandaş’ denilerek yapılan açıklamalar fitili ateşledi. Bu ülke için canını feda etmiş olan Türklerin, Kürtlerin, Lazların, Çerkezlerin, Boşnakların… yani bu ülke için ataları şehit olmuş olanlar, bu ülkenin eşit vatandaşıdır. Süreksiz sığınmacılar bu ülkenin vatandaşı değildir ve olamazlar. Memleketler arası mutabakatlar kapsamında mülteci ya da göçmen olarak nitelendirilemezler. Tüm hukukçular bunu bilir. Muhalefet de bu sorunu gereğince farkında değil. Süreksiz sığınmacıları nasıl göndereceğine ait bir siyaseti yok. Devlet siyaseti istiyorum diyerek yola çıktım. Cumhurbaşkanı üzere ben de ulusal irade diyorum. Sandık kuralım siyasetimizi belirleyelim” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU ABD’YE SESLENMİŞTİ

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD ile son görüşmesinde Afgan sığınmacıları kabul ettiğini kaydederek şunları söylemiş oldu:

Erdoğan son yaptığı toplantıda ülkemize bu Afgan sığınmacıları kabul etmiştir. Toplantıya devlet düzeneklerinin haricinden, Kavakçı ailesinden getirilen genç tercümanın niçini de belirli olmuştur. Erdoğan bunun duyulmasını engellemek için bunu yapmıştır. ABD’ye sesleniyorum: Erdoğan ile yaptığınız bu mutabakatları, geleceğin iktidar üyesi ve ülkeyi yönetecek ittifak olarak asla kabul etmiyoruz. Kendisine ne dediyseniz, neler söylemiş olduyseniz, bunlar Erdoğan’ı bağlar, Türkiye Cumhuriyeti’ni bağlamaz” dedi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a da seslenerek “Tek başına ülkeni dehşetli bir ateşe atmak istiyorsun. Mahallelerimizi satmaya devam mı etmek istiyorsun; seçime gel, halktan onayını al.”