Keman virtüözü İlyas Tetik ömrünü kaybetti (Ünlülerden başsağlığı mesajları)

• Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
Ünlü keman virtüözü ve bestekar İlyas Tetik yaşadığı geçim meşakkatlerinden dolayı İstanbul Sarıyer’deki meskeninde intihar etti. Durumu fark eden ailesi çabucak polis takımlarına bildirdi. Sarıyer Asayiş Ofis ve Olay Yeri İnceleme takımları Tetik’in konutunda incelemelerde bulundu.

MÜZİK DÜNYASINI YASA BOĞDU

Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Müslüm Gürses, Ahmet Kaya ve Ebru Gündeş üzere birbirinden ünlü müzikçilerin albüm çalışmalarına da dayanak veren Tetik’in vefatı, müzik dünyasını yasa boğdu.

Tarkan’dan İlyas Tetik paylaşımı

ÜNLÜ İSİMLER ISTIRAPLARINI PAYLAŞTI

MUAZZEZ ERSOY:
Ne diyeceğimi ne söyleyeceğimi bilmiyorum. Acı haberi aldığım andan itibaren kendimde değilim. Ben yalnızca epeyce değerli ve bedelli, üstad bir müzik adamını değil; dostumu, arkadaşımı, abimi kaybettim.

SEDA SAYAN: Çok üzüldüm epeyce değerli müzik adamı Rabbim üzerine ışıklar yağdırsın

IŞIN KARACA: Tüm topluluğumuzun başı sağ olsun. Her mevt erkendir. Allah rahmet eylesin, geride kalanlara sabırlar versin.
Çok üzgünüm.

PETEK DİNÇÖZ: Yeri cennet olsun ışıklarla uyusun

İLYAS TETİK KİMDİR?

25 Eylül 1960 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen İlyas Tetik, keman çalmaya 13 yaşında kendi imkanları ile başladı. Çocukluk yılları boyunca, İzmir’den İstanbul’a gelip bir stüdyo kurma hayali olan Tetik, uzun eforlardan daha sonra bunu başardı ve yıllar ortasında meslek basamaklarını çıktı.

İlyas Tetik’in yönettiği birinci albüm Tüdanya’nın Seni Sevmeyen Ölsün isimli epey satan albümü oldu. Bir yandan beste çalışmalarına da yük veren müzisyen, Seni Buldum Ya, yıllarım, hayatımı Yazsam Roman Olurdu, Yağmurlu Bir Günde Doğdum Anamdan, Bulunur elbette üzere epey sevilen yapıtlara imza attı.

TIPKI SAHNEYİ PAYLAŞTI

Tetik’in albümlerinde müzik direktörlüğü yaptığı yıldızlar içinde Mahsun Kırmızıgül, Müslüm Gürses, İbrahim Erkal, Şahane Avcı, Sibel Can, Zeki Müren, Muazzez Abacı, Müşerref Akay, Gönül Akkor, Faruk Tınaz, Ahmet Kaya, Gönül Müellif, Ebru Gündeş ve Şevval Sam üzere isimler bulunuyordu. Usta müzisyen ayrıyeten Sezen Aksu, Orhan Gencebay, İbrahim Tatlıses, Ferdi Tayfur, Ajda Pekkan,Tarkan, Sertab Erener, Levent Yüksel, Özcan Deniz üzere biroldukça sanatkarla da senelerca birebir sahneyi paylaştı.

İlyas Tetik’in birinci solo albümü İstanbul’da Bir Keman, birbirinden farklı şekilleri kendi perspektifinden yansıtmıştır.

Kazara Aşk 3. yeni kısım 2. fragmanı